• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kedi gözlü çocuk Nong Youhui

Papatya

V.I.P
V.I.P

Nong Youhui ismindeki bu Çinli çocuğun gözleri, termal alıcıları sayesinde geceleri de tıpkı gündüzleri gördüğümüz gibi net görüyor. Nong Youhui’nin karanlıkta görme yeteneği Çinli doktorları ise oldukça şaşırtıyor.

jynyZn.jpg



Çin’in yoksul bir kasabasında doğup büyüyen Nong Youhui’nin inanılmaz görme yetisi ilk defa, gözlerinin değişik bir tondaki parlak mavi rengini farkeden babasının onu doktora götürmesi üzerine ortaya çıktı. Ancak Siyam kedilerini andıran küçük Nong’un gözleri her zaman mavi renkli değil, genelde açık sarı renkte olan gözleri, ara ara mavi renge dönüşüyor.


The Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; Çinli bir gazeteci, kedi gözlü çocuk Nong Youhui’nin karanlıkta görebildiğini kanıtlamak için Nong’a basit bazı görme testleri uyguladı. Nong’u zifiri karanlık bir odaya götüren gazeteci, ona odadaki obje ve eşyaların yerlerini sordu. Nong’da hiç hata yapmadan gazetecinin sorduğu bütün eşyaların yerini göstermeyi başardı. Ardından iskambil destesinden bir kaç kart seçen gazeteci zifiri karanlık odada rastgele seçtiği iskambil kartlarını Nong’a gösterdi ve Nong iskambil kartlarının da neler olduğunu sırasıyla söylemeyi başardı.

Hastane ortamında da uygulanan tıbbi testler Nong Youhui’nin zifiri karanlıkta hiçbir ışık kaynağı olmadan normal bir insanın gün ışığında yaptığı gibi okuyabildiğini gösterdi. Ancak doktorlar aslında Nong Youhui’nin karanlıkta göremediğini, bu yeteneğinin sadece gözlerdeki koruyucu pigment sayısının azalmasıyla gözlerinin ışığa daha duyarlı hale gelmesinden kaynaklandığını söylediler. Uzmanlar Nong Youhui’ninOnbun Leukodermia” isimli hastalık yüzünden görme yetisinin bu kadar gelişmiş olduğunu düşünüyorlar. Onbun Leukodermia isimli hastalık gözlerdeki koruyucu pigment sayısını azalttığı için gözler ışığa daha duyarlı hale geliyor.


Karanlıkta görebilen çocuk Nong Youhui’nin babası Ling ise : “Büyüdükçe Nong’un gözlerinin çoğu Çinli gibi siyaha döneceğini düşünüyoduk ama, hiçbir zaman bu olmadı” dedi.”


Alıntıdır.

 

Araf

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Vaybe ne tuhaf ya çocukluğundan değilde gözünden korkarlar bu çocuğun
 

Top