• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kedi dışkısından kahve yapıyorlar!

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Endonezya'da birkaç adada bulunan palmiye misk kedisinin dışkısından elde edilip yılda 380 kilo üretilebilen kopi luwak kahvesinin kilosu 500 dolardan satılıyor.

Endonezya'da birkaç adada bulunan palmiye misk kedisinin dışkısından elde edilip yılda 380 kilo üretilebilen kopi luwak kahvesinin kilosu 500 dolardan satılıyor

Endonezya'da bulunan Sumatra adası ve çevresindeki birkaç adada bulunan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi ve sonrasında dışkılaması sayesinde elde edilen ve yılda 380 kilo üretilebilen kopi luwak kahvesi 350 dolar ile 500 dolar arasında satılıyor.

Dünya genelinde oldukça fazla tüketicisi bulunan kahvenin zamanla, butik kahveciliğe doğru evrilmesi de ne kadar çok rağbet gördüğünün en önemli kanıtı olarak gösterilebilir.

Bu kadar çok tercih edilmesi ve kahve kültürü üzerine yeni bir pazarın oluşmasının ardından, üretim ve yapım aşamaları da şekillenerek daha farklı tatlarda kahveler üretilmeye başlandı.

Bu da kahve çeşitliliğini arttırırken, fiyatlarının da değişmesine neden oldu. Dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak kahvesi şu an kilosu 350 dolar ila 500 dolar arasında bir fiyata satılıyor ve asıl önemli olan fiyatından ziyade nasıl yapıldığı.

KEDİ DIŞKISINDAN ÜRETİLİYOR
Kısaca Kopi Luwak kahvesi: Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi ve sonrasında dışkılaması sayesinde elde ediliyor.

Kahve çekirdeklerinin misk kedilerine yedirilmesinin en büyük amacı da midelerinde fermente edilmesidir.
Bu fermente işleminin ve misk kedilerinin dışkılamasının ardından eşsiz bir tada sahip olduğu belirtilen Kopi Luwak kahvesinin yılda sadece, ortalama 380 kg üretildiğini de belirtmekte fayda var.
 

Top