Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kavala Tarifi, Bademli Kavala Kurabiyesi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 966882" data-attributes="member: 91538"><p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong>Farklı Bir Tarif Daha Var</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong>Bademli Kavala Kurabiyesi Tarifi</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">[ATTACH=full]69774[/ATTACH]</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">Çıkış noktasının<strong><span style="color: rgb(247, 218, 100)"><span style="font-size: 18px"> Yunanistan'ın sahil kenti Kavala</span></span></strong> olduğu bilinen ancak en lezzetlilerinin ülkemizde üretildiği (iddia ediyoruz) tereyağlı ve pudra şekerli kavala kurabiyeleri, uzun süre tazeliğini koruyor. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">Kavala kurabiyesi tarifinde yer alan mini mini kavrulmuş bademler onun olmazsa olmazlarından.</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">Un kurabiyesinden farkı; badem ve unun önceden kavrulması olan kurabiye tarifi beş çayı öncesinde hazırlanır, güle oynaya tüketilir.</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong>Malzemeler</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 2 su bardağı</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> un</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 1 su bardağı</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> badem</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 180 gram</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> tereyağı</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 6 yemek kaşığı</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> pudra şekeri</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 1 paket</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> kabartma tozu</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 1 paket</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> vanilya</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong> Üzeri için:</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> 1 su bardağı</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> pudra şekeri</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong>Püf Noktası</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">Bademleri mutfak robotu ya da keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara getirin. Kurabiyeleri fazla yağ salmaması için el çabukluğuyla hazırlamaya dikkat edin.Kurabiyelerin içindeki bademlerin küçük parçalar halinde olması ay şeklindeki kalıplarla şekil vermede kolaylık sağlayacaktır.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">Pişirme Önerisi</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong><span style="color: rgb(243, 121, 52)">Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ardından 160 derecede 10 dakika şeklinde, fırının orta katında da pişirebilirsiniz. </span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'">Fırın tiplerine göre pişirme süresi ve derecesi değişen kurabiyeleri, hafif bir renk aldıklarında fırından çıkartabilirsiniz.</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"><strong>Nasıl Yapılır?</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Unun yarısı ve küçük parçalar halinde kıydığınız bademleri geniş bir tavaya alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte un hafif bir renk alana kadar kavurun.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Kavrulan un ve badem karışımını pişirmeyi durdurmak için ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına aktarın.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Karıştırma kabı içinde aralarda karıştırarak havalandırdığınız un ve badem karışımına, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri, kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı katın.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Toparlanana kadar yoğurduğunuz kurabiye hamurunu mümkünse mermer bir mutfak tezgahı üzerine alın.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1,5 cm. kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna ay şeklindeki çelik kurabiye kalıbıyla şekil verin.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra geniş bir tabağa aldığınız pudra şekerine bulayın.</span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'tahoma'"> Tamamen pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.</span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-size: 12px">Kaynak:yemek.com </span></p> <p style="margin-left: 20px"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 966882, member: 91538"] [INDENT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B]Farklı Bir Tarif Daha Var[/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B]Bademli Kavala Kurabiyesi Tarifi[/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][ATTACH=full]69774[/ATTACH][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma]Çıkış noktasının[B][COLOR=rgb(247, 218, 100)][SIZE=5] Yunanistan'ın sahil kenti Kavala[/SIZE][/COLOR][/B] olduğu bilinen ancak en lezzetlilerinin ülkemizde üretildiği (iddia ediyoruz) tereyağlı ve pudra şekerli kavala kurabiyeleri, uzun süre tazeliğini koruyor. [/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma]Kavala kurabiyesi tarifinde yer alan mini mini kavrulmuş bademler onun olmazsa olmazlarından.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma]Un kurabiyesinden farkı; badem ve unun önceden kavrulması olan kurabiye tarifi beş çayı öncesinde hazırlanır, güle oynaya tüketilir.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B]Malzemeler[/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 2 su bardağı[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] un[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 1 su bardağı[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] badem[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 180 gram[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] tereyağı[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 6 yemek kaşığı[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] pudra şekeri[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 1 paket[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] kabartma tozu[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 1 paket[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] vanilya[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B] Üzeri için:[/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] 1 su bardağı[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] pudra şekeri[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B]Püf Noktası[/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma]Bademleri mutfak robotu ya da keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara getirin. Kurabiyeleri fazla yağ salmaması için el çabukluğuyla hazırlamaya dikkat edin.Kurabiyelerin içindeki bademlerin küçük parçalar halinde olması ay şeklindeki kalıplarla şekil vermede kolaylık sağlayacaktır.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma]Pişirme Önerisi[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B][COLOR=rgb(243, 121, 52)]Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ardından 160 derecede 10 dakika şeklinde, fırının orta katında da pişirebilirsiniz. [/COLOR][/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma]Fırın tiplerine göre pişirme süresi ve derecesi değişen kurabiyeleri, hafif bir renk aldıklarında fırından çıkartabilirsiniz.[/FONT][/INDENT] [INDENT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][B]Nasıl Yapılır?[/B][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Unun yarısı ve küçük parçalar halinde kıydığınız bademleri geniş bir tavaya alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte un hafif bir renk alana kadar kavurun.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Kavrulan un ve badem karışımını pişirmeyi durdurmak için ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına aktarın.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Karıştırma kabı içinde aralarda karıştırarak havalandırdığınız un ve badem karışımına, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri, kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı katın.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Toparlanana kadar yoğurduğunuz kurabiye hamurunu mümkünse mermer bir mutfak tezgahı üzerine alın.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1,5 cm. kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna ay şeklindeki çelik kurabiye kalıbıyla şekil verin.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra geniş bir tabağa aldığınız pudra şekerine bulayın.[/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=tahoma] Tamamen pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.[/FONT][/INDENT] [INDENT][/INDENT] [INDENT][SIZE=3]Kaynak:yemek.com [/SIZE][/INDENT] [INDENT][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kavala Tarifi, Bademli Kavala Kurabiyesi
Top