Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Katmer
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Suskun" data-source="post: 329669" data-attributes="member: 21093"><p><h4>[ATTACH=full]93170[/ATTACH]</h4><h4>Malzemeler</h4> <ul> <li data-xf-list-type="ul">1 paket hazır baklava yufkası</li> <li data-xf-list-type="ul">200 gr. çekilmiş fıstık içi</li> <li data-xf-list-type="ul">250 gr. süt kaymağı</li> <li data-xf-list-type="ul">250 gr. şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">250 gr. tereyağı</li> </ul><h3>Yapılışı</h3><p>Küçük bir kapta orta ocak ateşte 250 gram tereyağı eritilir. Fırına girebilecek herhangi orta boy kabı eritmiş olduğumuz tereyağından bir yemek kaşığı alınarak yağlanır. Fırınımız 250 derecede ısıtılır. Baklava yufkasından 3 adet alınarak üst üste konulur. Yufka çok ince olduğundan yavaşça üzeri eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır. Eğer şekeri sonradan koyarsak katmerin üzerinde yanmış bir tabaka oluşur, bu sebeple yufkanın üzerine 2 tatlı kaşığı şeker gezdirilerek serpilir. Hemen ardından çekilmiş iç fıstık serpilir ve 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde tercihe göre 6-8 adet süt kaymağı konulur ve yufka bohça şeklinde kapatılır. Kapatılan katmerin de üzeri yeniden yağlanarak tepsiye yerleştirilir. İsteğe göre, kişi sayısına göre bunun adedi artırılabilir. Fırını 190 dereceye alarak 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Suskun, post: 329669, member: 21093"] [HEADING=3][ATTACH type="full"]93170[/ATTACH][/HEADING] [HEADING=3]Malzemeler[/HEADING] [LIST] [*]1 paket hazır baklava yufkası [*]200 gr. çekilmiş fıstık içi [*]250 gr. süt kaymağı [*]250 gr. şeker [*]250 gr. tereyağı [/LIST] [HEADING=2]Yapılışı[/HEADING] Küçük bir kapta orta ocak ateşte 250 gram tereyağı eritilir. Fırına girebilecek herhangi orta boy kabı eritmiş olduğumuz tereyağından bir yemek kaşığı alınarak yağlanır. Fırınımız 250 derecede ısıtılır. Baklava yufkasından 3 adet alınarak üst üste konulur. Yufka çok ince olduğundan yavaşça üzeri eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır. Eğer şekeri sonradan koyarsak katmerin üzerinde yanmış bir tabaka oluşur, bu sebeple yufkanın üzerine 2 tatlı kaşığı şeker gezdirilerek serpilir. Hemen ardından çekilmiş iç fıstık serpilir ve 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde tercihe göre 6-8 adet süt kaymağı konulur ve yufka bohça şeklinde kapatılır. Kapatılan katmerin de üzeri yeniden yağlanarak tepsiye yerleştirilir. İsteğe göre, kişi sayısına göre bunun adedi artırılabilir. Fırını 190 dereceye alarak 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Katmer
Top