Kasık Ağrısı ve Mide Bulantısı

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kasık ağrısı neden olur?
Kasık ağrısı ve mide bulantısı nedenleri

Kasık ağrısı mide bulantısı, kasık ağrısı farklı nedenlerden dolayı kadınları ve erkekleri etkileyebilen karın bölgesinin alt kadranından genital bölgeye ve daha yukarılara kadar etkili olabilen bir ağrıdır. Nedenine bağlı olarak kasık ağrısı mide bulantısıyla birlikte görülebilir. Kasık ağrısının genellikle üreme sistemi, bağırsaklar, gebelik, kas iskelet sistemi ve idrar torbası sorunlarından kaynaklandığı söylenebilir. Hatta psikolojik rahatsızlıklarda kasık ağrısına neden olabilir. Bu kadar geniş bir alanda etkili olan rahatsızlıkların etkisiyle ortaya çıkan kasık ağrısı mutlaka önemsenmelidir. Özellikle kadınlara özgü kadın hastalıklarında kasık ağrısı görülmesi oldukça yaygındır. Erkeklerde lenf bezleri, kas gerilmeleri, böbrek taşları, orşit, testis tümörü, epididimit, kasığa alınan darbe gibi etkenler kasık ağrısı belirtisi gösterebilir. Bu ağrılar akut ve kronik şekilde etkili olabilir.
R2YwPkz.jpg


Kasık ağrısı mide bulantısı yapar mı?


Kasık ağrısına neden olan rahatsızlığa göre bir belirti olarak ortaya çıkan kasık ağrısıyla birlikte mide bulantısı etkisi de ortaya çıkabilir. Kadınlarda özellikle pelvik bölgede oluşan rahatsızlıklarda kasık ağrısıyla birlikte mide bulantısı sıkça etkili olur. Yine böbrek taşları, kasık fıtığı, apandisit gibi etkenlerde kasık ağrısı mide bulantısı etkisi gösterebilir. Hastalarda görülen belirtilerin hangi sebepten kaynaklandığı muayene ve tetkikler sonucunda ortaya çıkarılmalıdır.
g6H120O.jpg

Karın ağrısı mide bulantısı önemli bir hastalığın yansıması olabilir

Bu etkiler pek çok hastalığın ortaya çıkarılması için oldukça önemlidir. Hastaların mutlaka doktora gitmesi tavsiye edilir. Çünkü kasık ağrısı tek bir nedenden kaynaklanan bir belirti olarak kabul edilmez. Bu aynı zamanda bir hastalık değil, hastalığın bir yansımasıdır. Bu ağrının akut ve kronik olarak ortaya çıkması, beraberinde mide bulantısı etkisi göstermesi, kaynaklandığı rahatsızlık açısından önemli bir bulgu kabul edilir. Bu nedenle sebebi belirleninceye kadar kasık ağrısı mide bulantısı iyi araştırılmalı ve mutlaka nedeni ortaya çıkarılmalıdır. Kadınları erkeklere oranla daha fazla etkileyen bu sorunlar, en basiti adet kanamalarından kaynaklanıyorsa kadınları her ay etkisi altına alabilir. Ancak önemli olan bunların ana kaynağının belirlenmesidir. Uzun süren kasık ağrısı mide bulantısı belirtileri ihmal edilmemeli, evde yapılan bazı uygulamalarla geçiştirilmemeli, özellikle ağrının etkisi artarak devam ediyorsa, mutlaka doktora gidilmelidir.
 
Top