Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Karnıyarık
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="kelebek" data-source="post: 194046" data-attributes="member: 8"><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">[ATTACH=full]9923[/ATTACH]</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Bu yemek bizim evde sevilen ana yemeklerden biridir. Ama her yapışımda acaba patlıcanı acı çıkarmı teredütüm olmadan edemiyorum. Eğer patlıcan acı olursa bütün emeklerimin ziyan olduğunu düşünüyorum. Asılnda bu yemekle ilgili söylenecek pek bir şey yok bence . Çünkü herkesin çok bildiği, sevdiği yada sevmediği bir yemek. Sadece bu yemeği yaparken şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer bu yemeğin yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bunu engellemek için kızarttığınız patlıcanları kagıt peçetenin üzerine çıkarın. Bir kısım yağı peçete emer. İçinide yanmaz tava yada tencerede mümkün olduğu kadar az yağda yaparsanız , yemeğiniz az yağlı olur.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Malzemeler; (6 kişi) </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">6 adet orta boy patlıcan </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">2 adet soğan </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates) </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">250 gr. Kıyma </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">2-3 adet yeşil biber </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">1-2 diş sarımsak</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">1/3 bardak çiçek yağı </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">2 çorba kasığı margarin </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">2 bardak sıcak su suyu </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Tuz, karabiber,kırmızıbiber</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Yapılış Tarifi</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor) </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun). </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin) </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Afiyet olsun...</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kelebek, post: 194046, member: 8"] [CENTER][B][FONT="Arial"][ATTACH=full]9923[/ATTACH] Bu yemek bizim evde sevilen ana yemeklerden biridir. Ama her yapışımda acaba patlıcanı acı çıkarmı teredütüm olmadan edemiyorum. Eğer patlıcan acı olursa bütün emeklerimin ziyan olduğunu düşünüyorum. Asılnda bu yemekle ilgili söylenecek pek bir şey yok bence . Çünkü herkesin çok bildiği, sevdiği yada sevmediği bir yemek. Sadece bu yemeği yaparken şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer bu yemeğin yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bunu engellemek için kızarttığınız patlıcanları kagıt peçetenin üzerine çıkarın. Bir kısım yağı peçete emer. İçinide yanmaz tava yada tencerede mümkün olduğu kadar az yağda yaparsanız , yemeğiniz az yağlı olur. Malzemeler; (6 kişi) 6 adet orta boy patlıcan 2 adet soğan 2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates) 250 gr. Kıyma 2-3 adet yeşil biber 1-2 diş sarımsak 1/3 bardak çiçek yağı 2 çorba kasığı margarin 2 bardak sıcak su suyu Tuz, karabiber,kırmızıbiber Yapılış Tarifi Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor) Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun). Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin) Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz. 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın Afiyet olsun...[/FONT][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Karnıyarık
Top