Kariyer için İmajını Düzelt

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P

İMAJINI DÜZELT, KARİYERİNİ İLERLET!​


Kişisel imajın kariyere etkisini artık bilmeyen kalmadı. Peki imaja en çok neler zarar veriyor? Halkla ilişkiler, pazarlama ve imaj danışmanlarına göre iş dünyasında imaj bozucu faktörler...

BETÛL MARDİN-HALKLA İLİŞKİLER DUAYENİ, IMAGE ONURSAL BAŞKANI: Saldırgan tavır, olumsuz yaklaşım ve görgüsüzlük kötü itibar oluşturan temel etkenler. Bilgisizlikten kaynaklanan ukalalık da karşıdaki insanı doğrudan olumsuz etkiliyor.

GÜVENTÜRK GÖRGÜLÜ-PORTAKAL PAZARLAMA DANIŞMANLIĞI KURUCU ORTAĞI, DÜNYA GAZETESİ YAZARI:

Gereksiz ve çok konuşmak: Dinlemeyi bilmemek. Olur olmadık yerde karşıdakinin sözünü kesmek. Anlamadan her şeye cevap vermek. Sululuk derecesinde çok konuşmak. Her sözü döndürüp dolaştırıp kendine getirmek.

Her şeye itiraz etmek: Sürekli olumsuz bir tavır içinde olmak. Verilen her göreve direnmek. Negatif bir insan olarak görülmek.

Türkçeyi doğru kullanamamak: Kelimeleri yanlış yazmak ve söylemek. İş yazışmalarını Msn dilinde yapmak. Aşırı derecede argo konuşmak. Aşırı derecede yabancı sözcük ve tamlama kullanmak.

Asosyallik: İş dışında çalışma arkadaşlarına veya iş ilişkisi kurduğu insanlara zaman ayırmamak. Sosyal ortamlarda hiç bulunmamak. Sürekli tek başına takılmak veya ortada hiç görünmemek.

Kötü giyinmek: Giyimine özen göstermemek, aşırı derecede pasaklı görünmek veya tam tersi aşırı derecede abartılı giyinmek. Ortama ve işe uygun olmayan giysiler, aksesuarlar kullanmak.

SUNA KABADAYI-İMAJ VE İLETİŞİM DANIŞMANI: Huysuzluk ve sürekli şikayet. Benmerkezcilik. Görgüsüz tavırlar. Özensiz görünüm. Maddiyatçı tutum.

HULUSİ DERİCİ- M.A.R.KA AJANS YÖNETİM KURULU BAŞKANI: İmajı engelleyen ilk özellik özgüven eksikliği. İmaj yaratmak zor ve tumturaklı bir süreç. Bunun için öncelikle özgüven eksikliğinizi giderin. Samimiyetsiz olmayın. Risk alın ve sıradanlıktan kesinlikle uzak durun. İnsanları etkilemek için farklı olmaya çalışırken de empati kurmadan hareket etmeyin. Empati kuramamak imajımızı da bozan en büyük etken.
Yazan : Özge Ercan

 
Top