Karışık Ev Yapımı Turşu Tarifi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Malzemeler:

1 kg sivribiber
2 kg salatalık
2 kg yeşil domates
9~10 diş sarımsak
4~5 büyük lahana yaprağı
500 gr taze fasulye
2 salçalık kırmızı biber
1 avuç nohut
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3~4 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı:

Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yıkayın ve süzün. Kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp soğuk suda 1-2 dakika bekletin ve tekrar süzün. Aynı işlemi lahana yaprakları için de uygulayın. Biberleri yıkayıp birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Salatalıkları da yıkayıp birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Sarımsakları soyun.
Domateslerden iki tanesini ayırın. Büyük bir cam kavanozun tabanına dörde kesilmiş lahanayı yerleştirin. üzerine dörde kesilmiş yeşil domates, fasulye, biber ve salatalıkları yerleştirin. Sebzeleri dizerken aralarına sarımsak ve nohutları yerleştirin. üzerini geçecek kadar tuzlu su (kaynatılıp soğutulmuş), şeker ve sirke ilave edin. üzerine ağırlık yapması için domatesleri bütün olarak yerleştirin. Kavanozun ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. 2-3 günde bir kavanozu altüst ederek sallayın. 2-3 ay serin ve kuru bir ortamda bekleterek kullanabilirsiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Hiç açıp bakmadım güzeldir inş. :D
Babam dokundurtmuyor çünkü kışın açılacak diye :P
Umarım getirebilirim babamın gazabına uğramazsam :D
 
Top