Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 370358" data-attributes="member: 70294"><p><strong>Karidesli Soslu Enginar</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>]Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:</strong></p><p>6 adet enginar.</p><p>12 adet jumbo karides.</p><p>1 tane soğan.</p><p>1 tane pırasa.</p><p>3 diş sarımsak.</p><p></p><p><strong>Karides soslu enginarın yapılışı:</strong></p><p></p><p>Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır. Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur. Üzerlerini örtecek kadar süt ilave edilir. Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden daha sonra ise çok ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Böylece turuncu bir sos elde edilir. Bu sosa Fransızlar le bısgue adını vermişlerdir. Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır. Yeşil limon kabuğu rendelenir. Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir. Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir. Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir. Enginarların üzerine, sıcak midye ve karidesleri koyulur. Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır. Besin değeri müthiş karides soslu enginarın lezzetine gerçekten doyamayacaksınız </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 370358, member: 70294"] [B]Karidesli Soslu Enginar ]Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:[/B] 6 adet enginar. 12 adet jumbo karides. 1 tane soğan. 1 tane pırasa. 3 diş sarımsak. [B]Karides soslu enginarın yapılışı:[/B] Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır. Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur. Üzerlerini örtecek kadar süt ilave edilir. Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden daha sonra ise çok ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Böylece turuncu bir sos elde edilir. Bu sosa Fransızlar le bısgue adını vermişlerdir. Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır. Yeşil limon kabuğu rendelenir. Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir. Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir. Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir. Enginarların üzerine, sıcak midye ve karidesleri koyulur. Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır. Besin değeri müthiş karides soslu enginarın lezzetine gerçekten doyamayacaksınız [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Karidesli Soslu Enginar Tarifi
Top