Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
KARDELEN TATLISI
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1097226" data-attributes="member: 41"><p><h3>Malzemeler;</h3><p>Keki İçin;</p><p>5 Adet Yumurta (Oda ısısında)</p><p>1 Su Bardağı Şeker</p><p>Yarım Çay Bardağı Sıcak Su</p><p>1,5 Su Bardağı Un</p><p>1 Paket Vanilya</p><p>1 Paket Kabartma Tozu</p><p>Şerbeti İçin;</p><p>3 Su Bardağı Soğuk Süt</p><p>1 Paket Süt Kreması</p><p>Kreması İçin;</p><p>1 Lt Süt</p><p>3 Yemek Kaşığı Dolusu Nişasta</p><p>3 Yemek Kaşığı Dolusu Un</p><p>1 Su Bardağı Şeker</p><p>80 Gr Beyaz Çikolata</p><p>1 Paket Vanilya</p><p>1 Yemek Kaşığı Tereyağ</p><p>Yarım Paket Süt Kreması</p><p>Arası İçin;</p><p>Antep fıstığı veya fındık</p><p>Üzeri için;</p><p>Hindistan cevizi, fıstık, beyaz çikolata</p><p></p><p>[ATTACH=full]89664[/ATTACH]</p><h3>YAPILIŞI;</h3><p>Oda ısısındaki yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatlice ayırın.</p><p>Şekeri paylaştırın.</p><p>Yumurta aklarını tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.</p><p>Yumurta sarıları ve şekeri 1-2dk çırpın.</p><p>Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.</p><p>Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.Az çırpın.</p><p>Yumurta aklarını 3 aşamadan ekleyip,alttan üste doğru söndürmeden karıştın.</p><p>Dikdörtgen borcama yağlı kağıt koyup,kek harcını ekleyin.</p><p>Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dk kontrollü pişirin.</p><p>Şerbeti için krema ve soğuk sütü karıştırın.</p><p>Pastanın kreması İçin süt,un,nişasta ve şekeri karıştırın. Kaynayana kadar pişirin.</p><p>Krema kaynayınca ocaktan alın.</p><p>Beyaz çikolata,vanilya,süt kreması ve tereyağını ilave edin ve karıştırın.</p><p>Kremayı streç ile sarıp,soğutun.</p><p>Kek soğuyunca ikiye bölün.</p><p>Borcama keki alın. Şerbetin yarısı ile ıslatıp,kremanın yarısını ilave edin. Tekrar kek koyup,ıslayın ve kremayı ekleyin.</p><p>Pastayı streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında bekletin.</p><p>Pastanın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp,fıstık ile süsleyin.</p><p>Dilimleyip servis edin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1097226, member: 41"] [HEADING=2]Malzemeler;[/HEADING] Keki İçin; 5 Adet Yumurta (Oda ısısında) 1 Su Bardağı Şeker Yarım Çay Bardağı Sıcak Su 1,5 Su Bardağı Un 1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu Şerbeti İçin; 3 Su Bardağı Soğuk Süt 1 Paket Süt Kreması Kreması İçin; 1 Lt Süt 3 Yemek Kaşığı Dolusu Nişasta 3 Yemek Kaşığı Dolusu Un 1 Su Bardağı Şeker 80 Gr Beyaz Çikolata 1 Paket Vanilya 1 Yemek Kaşığı Tereyağ Yarım Paket Süt Kreması Arası İçin; Antep fıstığı veya fındık Üzeri için; Hindistan cevizi, fıstık, beyaz çikolata [ATTACH type="full"]89664[/ATTACH] [HEADING=2]YAPILIŞI;[/HEADING] Oda ısısındaki yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Şekeri paylaştırın. Yumurta aklarını tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarıları ve şekeri 1-2dk çırpın. Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.Az çırpın. Yumurta aklarını 3 aşamadan ekleyip,alttan üste doğru söndürmeden karıştın. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt koyup,kek harcını ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dk kontrollü pişirin. Şerbeti için krema ve soğuk sütü karıştırın. Pastanın kreması İçin süt,un,nişasta ve şekeri karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Krema kaynayınca ocaktan alın. Beyaz çikolata,vanilya,süt kreması ve tereyağını ilave edin ve karıştırın. Kremayı streç ile sarıp,soğutun. Kek soğuyunca ikiye bölün. Borcama keki alın. Şerbetin yarısı ile ıslatıp,kremanın yarısını ilave edin. Tekrar kek koyup,ıslayın ve kremayı ekleyin. Pastayı streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp,fıstık ile süsleyin. Dilimleyip servis edin. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
KARDELEN TATLISI
Top