• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

KARDELEN TATLISI

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeler;​

Keki İçin;
5 Adet Yumurta (Oda ısısında)
1 Su Bardağı Şeker
Yarım Çay Bardağı Sıcak Su
1,5 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin;
3 Su Bardağı Soğuk Süt
1 Paket Süt Kreması
Kreması İçin;
1 Lt Süt
3 Yemek Kaşığı Dolusu Nişasta
3 Yemek Kaşığı Dolusu Un
1 Su Bardağı Şeker
80 Gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yarım Paket Süt Kreması
Arası İçin;
Antep fıstığı veya fındık
Üzeri için;
Hindistan cevizi, fıstık, beyaz çikolata

kardelen-tatlisi.jpg

YAPILIŞI;​

Oda ısısındaki yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatlice ayırın.
Şekeri paylaştırın.
Yumurta aklarını tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurta sarıları ve şekeri 1-2dk çırpın.
Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.Az çırpın.
Yumurta aklarını 3 aşamadan ekleyip,alttan üste doğru söndürmeden karıştın.
Dikdörtgen borcama yağlı kağıt koyup,kek harcını ekleyin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dk kontrollü pişirin.
Şerbeti için krema ve soğuk sütü karıştırın.
Pastanın kreması İçin süt,un,nişasta ve şekeri karıştırın. Kaynayana kadar pişirin.
Krema kaynayınca ocaktan alın.
Beyaz çikolata,vanilya,süt kreması ve tereyağını ilave edin ve karıştırın.
Kremayı streç ile sarıp,soğutun.
Kek soğuyunca ikiye bölün.
Borcama keki alın. Şerbetin yarısı ile ıslatıp,kremanın yarısını ilave edin. Tekrar kek koyup,ıslayın ve kremayı ekleyin.
Pastayı streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında bekletin.
Pastanın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp,fıstık ile süsleyin.
Dilimleyip servis edin.
 

Top