• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Karbonat ile yapılabilecek 20 şey

CANISIKILANADAM

Özel Üye
Özel üye
Sodyum bikarbonat popüler bir ev yardımcısıdır ve dünya çapında yaygın olarak kullanılmaktadır. Öncelikle mutfakta kullanılır, ancak beklediğinizden çok daha çok yönlüdür. Birçok ev işinde yardımcı olabilir ve ayrıca çeşitli sağlık yararları vardır. Karbonat ne için kullanılabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Listemize göz atın ve bu göze çarpmayan ama inanılmaz maddeyi kullanmanın 20 şaşırtıcı yolunu keşfedin.

1. Sebze ve meyveler için dezenfektan olarak​

Hem sebzeler hem de meyveler sağlığınıza zararlı toksinler ve mikroplar içerebilir. Bunları uygun şekilde yıkamak önemlidir ve Sodyum bikarbonat dezenfektan olarak iyi çalıştığı için bu konuda size yardımcı olmak için harika bir iş çıkarır. Sadece bir çay kaşığı karbonatı iki bardak su ile karıştırın ve yemeğinizi bu solüsyona koyun. Ayrıca bir sünger kullanabilir, su ve karbonat karışımını emebilir ve bununla meyve ve sebzelerinizi iyice ovalayabilirsiniz.

2. Dişlerini beyazlat​

En sevdiğimiz içeceklerin çoğu dişlerimizde koyu lekeler bırakır. Bunun en iyi örnekleri, düzenli tüketildiğinde güzel beyaz dişler için zararlı olduğunu bildiğimiz ikisi olan siyah çay ve kahvedir. Ancak bu sorunu çözmek için pahalı beyazlatma ürünleri satın almanıza gerek yok. Sadece karbonat deneyin! Tek yapmanız gereken 1/4 çay kaşığı biraz su ile karıştırmak ve ardından karışımı dişlerinize uygulamak. Bunun için diş fırçanızı bile kullanabilirsiniz. Bitirdikten sonra iyice durulamayı unutmayın.

3. Kötü nefesle savaşmak için​

Hepimiz ağız kokusunun çok rahatsız edici ve utanç verici olduğunu biliyoruz. Günlük diş fırçalama rutininizi tamamlamak için mükemmel bir gargara yapmak için karbonat kullanılabilir. Yarım çay kaşığı karbonatı ılık suda eritmeniz yeterlidir. Bu kadar! Çözelti antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve ağız kokusuna neden olan mikropların çoğunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

4. Doğal deodorant​

Süpermarketlerde satılan normal deodorantlara daha doğal bir alternatif arıyorsanız, karbonat harika bir deodorant görevi görebilir. Tek yapmanız gereken suda biraz karbonatı eritmek ve solüsyonu koltuk altlarınıza uygulamak için bir bez veya sünger kullanmak. Sodyum-Bikarbonat antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı kötü kokuyu önler ve mikropların yok edilmesine yardımcı olur.

5. Hava temizleyici​

Süpermarketlerde ve diğer mağazalarda sunulan düzinelerce hava temizleyici vardır. Hepimiz kokusuz temiz havayı severiz ancak sunulan ürünlerin çoğunun büyük bir dezavantajı vardır: Dairenizdeki kötü kokuları aslında ortadan kaldırmazlar. Bunun yerine, onları yalnızca bir süreliğine gizlerler. Ve bunu yaparken, yaşam ortamınız için ideal olmayan birkaç toksik bileşen de içerirler. Bunun yerine neden karbonat kullanmıyorsunuz? Kokuyu gizlemez, yok eder.

6. Giysi parlatıcı​

Hepimiz biliyoruz ki bir süre sonra giysiler lekelenir veya sararır. Bu sorunla mücadele etmek için karbonat kullanılabilir. Normal deterjanınıza bir fincan karbonat ekleyin. Sodyum Bikarbonat, lekeleri çıkarmaya yardımcı olan alkali özelliklere sahiptir. Ayrıca karbonat ağartma etkisine sahip olduğundan beyaz kumaşların sarı renk bozulmalarını atmasına yardımcı olur.

7. Temiz banyolar​

Mağazalarda pek çok banyo temizleyici var ama hepsi aradığımız parlak sonuçları vermiyor. Sadece bu değil, aynı zamanda cildiniz için tehlikeli olabilecek zararlı maddeler de içerirler. Bu hazır ürünleri satın almak yerine karbonat deneyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey biraz karbonatı suyla karıştırıp temizlemek istediğiniz yüzeye sürmek. Ardından silmeden önce yaklaşık 20 dakika bekleyin. Harika sonuçlara hayran kalacaksınız!

8. Çatal bıçak takımlarından lekeleri çıkarın​

Çatal bıçak takımı bir süre sonra parlaklığını kaybetme eğilimindedir. Ama bu onu atmak ve yeni bir şey almak için bir sebep değil. Bunun yerine karbonat deneyin! Bu yöntemle çatal bıçak takımı temizlemek daha kolay olamazdı. Çatal bıçaklarınızı bir tencereye koyun ve sıcak su ve karbonat ekleyin. Çatal bıçak takımını en az 20 dakika sodyum bikarbonat solüsyonunda bırakın, ardından her şeyi temiz suyla durulayın ve sonuçların tadını çıkarın.

9. Rahatlamak​

Uzun iş günlerinin ne kadar stresli olabileceğini hepimiz biliyoruz. Bazen eve geldikten sonra rahatlamak ve tembel olmak gibi hissedersiniz. Çoğu insan bu küçük sırrın farkında değildir, ancak karbonat aslında gevşemenize yardımcı olabilir. Deneyin! Küvetinizi ılık suyla doldurun, ardından yaklaşık 30 gram karbonat ekleyin ve suya atlayın. Bu deneyim inanılmaz derecede ferahlatıcı olacak ve ertesi gün için size enerji verecek.

10. Diş fırçasını dezenfekte etmek için​

Çoğu insan diş fırçasının temizliğini asla gerçekten düşünmez. Ancak ağzımızın içini temizlemek için kullandığımızı düşünürsek, potansiyel olarak zararlı bakterilerin birikmesini önlemek için düzenli olarak temizleyip dezenfekte etmemiz çok değerli. Bunu yapmanın en kolay ve en ucuz yolu biraz su, sirke ve karbonat karıştırıp diş fırçasını bu arındırıcı solüsyona daldırmaktır. Temiz suyla düzgün bir şekilde durulamadan önce diş fırçanızı yaklaşık 30 dakika suda tutmanız önemlidir.

11. Böcek ısırıkları için tedavi​

Böcek ısırıklarını tedavi etmek için satılan kremlerin çoğunun sodyum bikarbonat içerdiğini biliyor muydunuz? Evde doğru kreme sahip değilseniz ve hızlı bir yardıma ihtiyacınız varsa, biraz karbonatı suyla karıştırıp etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Sadece orta miktarda kullandığınızdan emin olun.

12. Yanmış tavaları temizleme​

Hepimizin başına gelir, bazen ocakta bir tencereyi unuturuz ve hatamızı hatırladığımızda yemeğimizin yandığını öğreniriz. Daha sonra tüm siyah lekelerden kurtulmak zor olabilir, ancak sodyum bikarbonat bu sorunla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken tavayı tekrar ocağa koymak, karbonat eklemek ve içinde biraz su kaynatmak. Siyah kalıntı özellikle inatçıysa, bu işlemi gerektiği kadar tekrarlayabilirsiniz.

13. Ayakkabılarını yenile​

Ayakkabılarınızın kötü bir kokusu varsa utanç verici olabilir. Ne yazık ki, özellikle sıcak havalarda veya spor aktiviteleri için ayakkabı kullanırken bu sorun oldukça yaygındır. Ayakkabılarınızı tazelemek için uygulayabileceğiniz basit bir numara, küçük bir kumaş cebine iki yemek kaşığı karbonat koymak ve ardından bu cebi ayakkabınızın içine koymaktır. Sadece birkaç dakika sürecek ve ayakkabılarınız çok daha taze olacak ve tüm kötü kokular yok olacak!

14. Mide ekşimesi ile mücadele​

Karbonat mide ekşimesi ve mide reflü sorunlarına yardımcı olur! Ne yazık ki, tüm dünyada giderek artan sayıda insan bu tatsız sorundan muzdarip. Doktorlar genellikle bunu stres veya dengesiz beslenme ile ilişkilendirir. Bu genellikle çok sinir bozucu yanma hissini azaltmak için uygulanabilecek basit bir numara, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak suda eritmektir. Tek yapmanız gereken bu sodyum bikarbonat solüsyonunu içmek ve neredeyse anında bir iyileşme hissedeceksiniz.

15. Kabarık bir omlet yapın​

Herkes büyük bir omlet hayranı değildir. Bazı insanlar onları çok yağlı ve sade buluyor. Sodyum bikarbonat, küçük hava kabarcıkları ekleyerek omlete hoş bir kabarıklık veren küçük kabarcıklar oluşturduğundan, karbonat çok daha büyük omletler yapmanızı sağlar. Yapmanız gereken tek şey, bu çok yönlü maddeden yarım çay kaşığı her zamanki omlet tarifinize eklemek. Bu iyi bilinen yumurtalı yemeğin geliştirilmiş bir versiyonuyla sizi veya sevdiklerinizi şaşırtmanın kolay ve harika bir yolu.

16. Giderleri temizleyin​

Tıkanmış giderler, başa çıkmak için can sıkıcı bir sorun olabilir. Lavabolarınızın ve bulaşık makinenizin giderlerini tıkanmalarını önlemek için düzenli olarak temizlemeniz önemlidir. Anahtar, karbonat sadece su ile değil, aynı zamanda biraz sirke ile karıştırmaktır. Her şeyi karıştırdıktan sonra yapmanız gereken tek şey, sıvıyı giderlerinize dökmek. Sadece yaklaşık 10 dakika sonra, giderleriniz gözle görülür şekilde daha temiz olacaktır.

17. Kötü kokuları ortadan kaldırın​

Modern mutfak lavabolarında genellikle, mutfak atıklarının drenaj borularına girmesini önleyen ve tıkanmayı önleyen bir tahliye süzgeci bulunur. Bu harika bir özellik. Ne yazık ki bu gider süzgeçleri de sürekli atık ve nem ile temas halinde oldukları için bir süre sonra kötü koku üretmeye meyillidirler. Drenaj boruları gibi, sıcak su, karbonat ve sirke karışımı ile temizlenebilirler. Sadece tahliye süzgecinizi bu karışıma daldırın ve 10 ila 20 dakika bekleyin. Çıkarıp yıkadıktan sonra taze olacak ve kötü koku yok olacaktır.

18. Halı ve kilimleri temizlemek için​

Karbonat, ağır lekeli kilim ve halıları temizlemenize yardımcı olabilir. Bu çok basit bir işlem, bir kısmını halının üzerine serpin, ardından üzerine biraz sıcak su ekleyin ve gece boyunca dinlenmeye bırakın. Lekeler kalıcıysa ve kolayca çıkarılamıyorsa, bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

19. Sarı tırnaklara veda​

Peroksit ile karıştırılmış karbonat, tırnaklarında sarı renklenmelerle mücadele eden kadınlar için gerçek bir hayat kurtarıcıdır. Tek yapmanız gereken bu karışımla düzenli olarak tırnaklarınızı ovmak ve artık parlatıcı kullanımına gerek yok. Daha doğal görünen tırnaklara sahip olmak için renkli ojelerden kaçınmak isteyen her kadın için idealdir.

20. Koltuk altlarını parlatmak için​

Koyu koltuk altları, plaja rahatlatıcı bir geziye hazırlanırken birçok kadının karşılaştığı bir sorundur. Bu sorunu çözmek genellikle çok basittir, sadece biraz karbonatı suyla karıştırın ve koltuk altlarınıza sürün. Sodyum bikarbonatı durulamadan önce yaklaşık 30 dakika beklemeniz gerektiğinden biraz sabra ihtiyacınız olacak ama etkileri buna değer. Ayrıca özellikle beyaz koltuk altı istiyorsanız bu işlemi düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz.
 
Top