• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Karaya Vurmuş İçi Plastik Dolu Balina

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Karaya Vurmuş İçi Plastik Dolu Balina! Denize Atılan Çöplerin Verdiği Zararı Yüzümüze Vuran Acı Bir Tablo

Belki nereye gittiğini bilmediğimizden, belki de pek aldırış etmediğimizden denizleri temiz tutma konusunda insanlık olarak oldukça duyarsız kalmaktayız. Bugün yapılan birçok araştırma sonucu birçok çevreci, 2050 yılına gelindiğinde, denizlerde bulunan çöp miktarının denizlerde yaşayan canlı miktarından bile daha fazla olacağını düşünüyor. Kulağa absürt gelebilir ancak eğer denizleri kirletme konusunda bu kadar duyarsız kalmaya devam edersek, önümüzdeki on yıllar içerisinde plastikten denizlere sahip olacağız.

İşte denizlerdeki bu plastik kirliliğinin yarattığı büyük zararın kurbanlarından biride geçtiğimiz aylarda, karaya vuran ve midesinde bulunan plastik torbalar, balıkçı ağları, mayolar ve demir parçaları yüzünden hayatını kaybeden genç bir balinaydı. Balinaya yapılan otopsi sonucu ortaya çıkan bu feci tablo, insanlık olarak gezegenimizi paylaştığımız ve bize hiçbir zararı olmayan canlılara verdiğimiz büyük zararı gözler önüne sermesi açısından önemliydi ve birçok doğa ve hayvanseveri derinden etkiledi.

Bu üzücü olaydan etkilenen Greenpeace denizlerde yaratılan plastik kirliliğine dikkat çekmek için çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Biboy Royong önderliğinde denizlerde bulunan plastikleri kullanarak bir sahile neredeyse gerçeğinden ayırt edilemeyecek bir balina maketi yapıldı.

Uzaktan görenlerin gerçek bir balina sanarak yaklaştıkları bu maket tamamıyla denizlerden toplanan atıklardan yapılmış. Eser denizlerde bıraktığımız zararlı etkiyi oldukça güçlü bir şekilde gözler önüne seriyor.

Filipinlerde Manila kıyılarında konumlandırılmış plastik balina, duruma anlam veremeyen birçok kişi tarafından fotoğraflandı ve sosyal medyada kısa sürede viral haline geldi.

Yaratılan bu plastik balinayla dikkat çekilmeye çalışılan, balina ölümlerinden birinin görüntülerine aşağıdaki videodan şahit olabilirsiniz. Genç bir balinanın midesinden çıkarılan 30’dan fazla plastik atık belki de daha yaşayacak onlarca yılı olan ve hiçbir suçu bulunmayan bir canlıyı bu hayattan kopardı. Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde lütfen elimizden geldiğince bu konuda hassas olalım ve gerektiğinde çevremizdekileri de uyarmaktan geri durmayalım.
 
Top