• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kanada Gelenek ve Görenekleri

Suskun

V.I.P
V.I.P
SOSYAL YAŞAM

Kanada’lılar elbetteki Türkler kadar sıcakkanlı ve misafirperver değillerdir. Zaten dünyanın hiç bir yerinde Türkler kadar sıcak insanlara rastlayamazsınız. Bu yüzden de Kanada’da biraz yalnızlık çekebilmeniz mümkün. Kanadalılar özel hayatın gizliliğine ve alçak gönüllülüğe önem verirler. Kanadalılar yeni gelenlere nadiren arkadaşça davranırlar. Spor politika ve aileleri hakkında konuşmaktan hoşlanırlar. Kanada’lıların sessiz kalmayı tercih ettği çok az konu vardır. İnsanların ırklarıyla ilgili ve müstehcen espriler yapmak hoş karşılanmaz.

DAVRANIŞLAR VE GELENEKLER

Kanada’nın resmiyetten uzak bir sosyal yapısı vardır. Irk ve sınıf ayrımına rastlanmaz. Yetkililere saygılı davranmalı ve her tanıştığınz kişiye karşı son derece kibar olmalısınız. Türkler Kanadalı satıcıları ve garsonları biraz yapmacık bulabilirler. Bunun nedeni de bahşiş ve komisyon için her yola başvurmalarıdır. Kanada’da müşteri ilişkileri inanılmaz ciddiye alınır.

İşyerinde üstlerinize ve altlarınıza isimleriyle hitap edebilirsiniz. Yazar John Buckan “ Kanada’da birinin soyadını biliyorsanız onu çok iyi tanıyorsunuz demektir” demiştir. Kadınlar ve erkekler arasında el sıkışma yaygındır. Yanaktan öpüşmeye kadınlar arasında veya bir kadınla bir erkek arsında rastlanabilir. Ancek erkek erkeğe yanaktan öpüşmeye pek rastlanmaz. Evlerinde Kanadalılar son derece samimi ve misafirperverdirler. Kanada’da bir eve akşam yemeğine davetliyseniz bir şişe şarap veya çiçek ***ürmeniz ince bir davranış olacaktır. Kanada’da akşam yemeği davetine katıldıysanız bir dahaki sefer sizin davet etmeniz beklenir. Ancak restorana da yemeğe ***ürebilirsiniz. Eğer 30 yaşından genç birisinin ev patisine gidiyorsanız birkaç kutu bira veya bir şişe şarap parti sahibinin hoşuna gidecektir. İzin istemeden sigara yakmak ister topluluk içinde isterse bir başkasının evinde olsun kaba bir davranış sayılacaktır. Toronto ve Ottawa gibi bazı şehirlerde restoranlarda sigara içmek yasaktır.

ARKADAŞ EDİNME


Kanadalılar arkadaş edinmeye bayılırlar. Biraz samimiyet kurduktan sonra bir Kanadalı ile gitgide yakınlaşabilirsiniz. İşyerinizde pek çok sıcak dostluk kurabilmeniz mümkün yine aynı şekilde kırsal kesime yerleşecekseniz komşularınız sizi oldukça sıcak ve misafirperver bir biçimde karşılayacaklardır. Kanadalılar size ilk başta şüpheyle yaklaşabilirler. Ancak arkadaşlık kurmaya hevesli gözükürseniz size hemen kucak açacaklardır.
Büyük şehirler pek çok insan tanıyabileceğiniz kulüpler ve yerlerle doludur. Ayrıca ülkesinden uzak kişiler için pek çok organizasyon bulunmaktadır.

YİYECEK VE İÇECEKLER


Kanada’da yiyecek ve içeceklere oldukça önem verilir. Yiyecekler pahalı değildir. Taze ve sağlıklı yiyeceklere rağbet edilmektedir. Bira ve alkollü içecekler devletin izin verdiği dükkanlarda satılır. Ve bol bir şekilde tüketilir. İngiliz tarzı pub’lar ve Amerikan tarzı sport barlar yaygındır. Knadalılar alkol alırken yemek yemeyi tercih ettiklerinden bu barlar kapanış saatlerine kadar müşterilerine ızgara çeşitleri sunmaktadırlar.
 
Top