• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kaloriferlerin Iyi Isıtması Için Yapılması Gerekenler

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Dikkat edeceğiniz birkaç küçük ayrıntı ile kalorifer ve peteklerinin daha iyi ısıtmasını sağlayabilirsiniz.

Gün geçtikçe havaların daha da soğuması, doğalgaz faturalarının da kabarmasına neden oldu. Kabarık gelen doğalgaz faturalarınız, belki de kaloriferin bakımını iyi yapmadığınızdan dolayı kaynaklanıyor olabilir.


Kaloriferlerin iyi ısıtması için neler yapılabilir?

Dikkat edeceğiniz bir kaç ayrıntı, peteklerinizden daha fazla verim almanıza neden olacaktır.
Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.

Peteklerin havası nasıl alınır?

lsnc4ZL.jpg

Peteklerinizin üst kısmında elinizi gezdirdiğinizde eğer soğukluk varsa, peteğin sol tarafı sıcakken sağ tarafında soğukluk var ise peteğinizde hava birikmiştir. Biriken havayı almak için Purjör anahtarı veya kısa bir düz tornavida kullanılır. Peteğin sağ üst kısmında yer alan puröj tapasını elinizdeki anahtar veya tornavida yardımıyla saat yönünde çevirerek peteğinizin havasını alabilirsiniz. Bu sayede peteğinizin daha fazla ısıttığını görebilirsiniz.

Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Peteklerin kombiye uzaklığına göre yapılan petek ayarına reglaj ayarı denir. Örneğin, Mutfakta konumlandırdığınız kombinize uzaklığı olan peteklerin ısı ayarı kademeli olarak değiştirilir. Mutfakta olan petek yarım tur çevrilirken, koridorda yer alan petek 1 tur, salondaki petek ısı ayarı 2 tur, yatak odasında yer alan petek ise 3 tur olarak ayarlanır. Yapılan bu reglaj ayarı, hem doğalgaz faturasından tasarruf etmenize, hem de daha verimli ısınmanıza sebep olur.

Nasıl bir perde seçilmeli?

Seçeceğiniz perde, evinizin ısısına etki edebilir. Öncelikle eğer camınızın altında petek bulunuyorsa, alacağınız perde boyunun mutlaka peteği kapatmaması gerekiyor. Peteği kapatmayan perde tercih etmeniz, ısının ortada daha dengeli bir şekilde dağılmasına etki edecektir.
 
Top