Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Kalorifer Yakarken Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Paradoks" data-source="post: 397568" data-attributes="member: 75409"><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kalorifer Yakma Talimatı</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>A) KAZANI YAKMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1- Haberci boru ve hidrometreden tesisteki su seviyesini tamam olup olmadığına bakılacak</strong></p><p><strong>2- Tesisteki su yeterli değilse su verme musluğundan hortumun havası alınarak haberci borudan su gelinceye kadar su verilecek</strong></p><p><strong>3 -Vanalar ve pompalar kontrol edilecek</strong></p><p><strong>4 -Ana vana (bay-pas) ile pompaların aynı anda açık olmamasına dikkat edilecek(kısa devre yapıp tesisin verimini düşürebilir)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>B) KAZANI YAKTIKTAN SONRA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 Kazanı yaktıktan sonra kazandaki su sıcaklığı 40 dereceye çıktıktan sonra(termometreden kontrol edilecek) tesise su verilecek(Kazanı ilk yakarken dönüş kolunda bağlı bulunan dönüş kolektörlerine bağlı pompalar ve ana vananın kapalı olması gerekir)</strong></p><p><strong>2- Tesise ilk su verildikten sonra kazandaki su sıcaklığı düşeceği için su seviyesi istenilen sıcaklığa gelinceye kadar(dış havanın ısı durumuna göre) yakıt takviyesi yapılır</strong></p><p><strong>3- Yakıt tasarrufu için dış hava sıcaklığına göre pompalar ve ana vana aşağıdaki durumlara göre ayarlanır</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>a) Çok soğuk havalarda iki pompa açık durumda</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>b) Az soğuk havalarda ana vana açık</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>c) Normal havalarda ana vana açık (iki pompa kapalı)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Akşamları kazandaki ateşin üzerine ıslatılmış kül 2-3 cm kalınlığında kaplanır Küllük kapağı kapanır, baca damperi ¼ oranı açıklıkta ayarlanır.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paradoks, post: 397568, member: 75409"] [B] Kalorifer Yakma Talimatı A) KAZANI YAKMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1- Haberci boru ve hidrometreden tesisteki su seviyesini tamam olup olmadığına bakılacak 2- Tesisteki su yeterli değilse su verme musluğundan hortumun havası alınarak haberci borudan su gelinceye kadar su verilecek 3 -Vanalar ve pompalar kontrol edilecek 4 -Ana vana (bay-pas) ile pompaların aynı anda açık olmamasına dikkat edilecek(kısa devre yapıp tesisin verimini düşürebilir) B) KAZANI YAKTIKTAN SONRA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1 Kazanı yaktıktan sonra kazandaki su sıcaklığı 40 dereceye çıktıktan sonra(termometreden kontrol edilecek) tesise su verilecek(Kazanı ilk yakarken dönüş kolunda bağlı bulunan dönüş kolektörlerine bağlı pompalar ve ana vananın kapalı olması gerekir) 2- Tesise ilk su verildikten sonra kazandaki su sıcaklığı düşeceği için su seviyesi istenilen sıcaklığa gelinceye kadar(dış havanın ısı durumuna göre) yakıt takviyesi yapılır 3- Yakıt tasarrufu için dış hava sıcaklığına göre pompalar ve ana vana aşağıdaki durumlara göre ayarlanır a) Çok soğuk havalarda iki pompa açık durumda b) Az soğuk havalarda ana vana açık c) Normal havalarda ana vana açık (iki pompa kapalı) Akşamları kazandaki ateşin üzerine ıslatılmış kül 2-3 cm kalınlığında kaplanır Küllük kapağı kapanır, baca damperi ¼ oranı açıklıkta ayarlanır.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Kalorifer Yakarken Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir
Top