Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kalbura bastı tatlısı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1066391" data-attributes="member: 41"><p><h2>KALBURABASTI</h2><p>[ATTACH=full]91464[/ATTACH]</p><p></p><h3>Malzemeler;</h3><p>1 çay bardağı süt</p><p>1 çay bardağı sıvı yağ</p><p>1 yemek kaşığı yoğurt</p><p>2 yemek kaşığı irmik</p><p>125 gr margarin</p><p>1. 5 çay kaşığı karbonat</p><p>3. 5 su bardağı un (yaklaşık)</p><p>Şerbeti için;</p><p>3 su bardağı seker</p><p>3,5 su bardağı su</p><p>birkaç damla limon suyu</p><p>içine;</p><p>dövülmüş ceviz</p><h3>Hazırlanışı</h3><p>Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.</p><p>Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.</p><p>Daha sonra oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğuralım.</p><p>Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlayip kalıpta bastiralim.</p><p>Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.</p><p>Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.</p><p>Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor.</p><p>Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.</p><p>Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.</p><p>Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.</p><p>Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1066391, member: 41"] [HEADING=1]KALBURABASTI[/HEADING] [ATTACH type="full"]91464[/ATTACH] [HEADING=2]Malzemeler;[/HEADING] 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik 125 gr margarin 1. 5 çay kaşığı karbonat 3. 5 su bardağı un (yaklaşık) Şerbeti için; 3 su bardağı seker 3,5 su bardağı su birkaç damla limon suyu içine; dövülmüş ceviz [HEADING=2]Hazırlanışı[/HEADING] Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlayip kalıpta bastiralim. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kalbura bastı tatlısı
Top