Kalbura bastı tatlısı

  • Konuyu açan misafir
  • Açılış tarihi
M

misafir

Ziyaretçi
Ön hazırlık olarak şeker ile suyu kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın. Soğumaya bırakın. Bir kapta margarin ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. Tel süzgeç ya da madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hamurun bir kenarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapatın. Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin soğuk şerbeti gezdirin. Birkaç dakika daha fırında tutun.
Not: Kalbura bastıların yumuşak olmasını istiyorsanız, üzerine kapak örtüp, bekletebilirsiniz.

MALZEMELER

* 4 su bardağı su
* 1 kg. tozşeker
* Yarım limon suyu
* Yarım su bardağı süt
* 200 gram margarin
* 4 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 

Papatya

V.I.P
V.I.P


NEFİS KALBURABASTI TARİFİ - RESİMLİ

C7R9WFl.jpg

 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
ıyykkk künefe ve kabak tatlısı dışında şerbetli tatlıları hiç sevmiyorum :D
çok kötü oluyorum gördüğümde :(
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

KALBURABASTI​

KALBURABASTI.jpg


Malzemeler;​

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
125 gr margarin
1. 5 çay kaşığı karbonat
3. 5 su bardağı un (yaklaşık)
Şerbeti için;
3 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
içine;
dövülmüş ceviz

Hazırlanışı​

Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğuralım.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlayip kalıpta bastiralim.
Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
 
Top