Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kakaolu Çatlak Kurabiye
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="GüLüCüKツ" data-source="post: 1034091" data-attributes="member: 124802"><p>[MEDIA=youtube]2GT7XAVlEoI[/MEDIA]</p><p></p><p></p><h2>Kakaolu Çatlak Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri</h2> <ul> <li data-xf-list-type="ul">4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 su bardağı şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">Yarım çay bardağı sıvı yağ</li> <li data-xf-list-type="ul">2 adet yumurta</li> <li data-xf-list-type="ul">6 yemek kaşığı un (Tepeleme)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 paket vanilya</li> <li data-xf-list-type="ul">1 çay kaşığı kabartma tozu</li> </ul><p>Bulamak için;</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Pudra şekeri</li> </ul><h2>Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı</h2> <ol> <li data-xf-list-type="ol">Uygun bir kabın içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.</li> <li data-xf-list-type="ol">Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.</li> <li data-xf-list-type="ol">Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.</li> <li data-xf-list-type="ol">Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.</li> <li data-xf-list-type="ol">Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.</li> <li data-xf-list-type="ol">Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim. Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim.</li> <li data-xf-list-type="ol">Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.</li> <li data-xf-list-type="ol">Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.</li> <li data-xf-list-type="ol">Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.</li> </ol><p></p><h2>Kakaolu çatlak kurabiye tarifi püf noktaları nelerdir?</h2> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Bu kurabiyede dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurunu dolapta dinlendirmektir. Kakaolu çatlak kurabiyenin içerisinde tereyağı olmadığı için katı kıvamda bir hamur olmayacaktır. Bu da hamurunuza şekil verirken sizi biraz zorlayacaktır. Bu yüzden vaktiniz yok ise hamurunuzu en az 2 saat vaktiniz varsa 4-5 saat dolapta bekletmelisiniz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Dolaptan aldığınız hamurunuza şekil verirken hızlı davranmalı hamurunuzun yumuşamasına izin vermemelisiniz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Kurabiye hamurunuza fazladan un eklerseniz kurabiyeleriniz bu görüntüye sahip olmayacaktır. Bu yüzden fazladan un eklememeli ve pişireceğiniz fırını önceden ısıtmalısınız.</li> <li data-xf-list-type="ul">Fırınınızın derecesini ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız. Ancak kurabiyelerinizi fazladan fırında durdurmamalısınız. Fazla fırında duran kurabiyeler sertleşecektir.</li> <li data-xf-list-type="ul">Kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra yumuşak ve sıcak olacaktır. Bu yüzden hemen tepsiden almamalı, soğumasını beklemelisiniz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Daha fazla kurabiye elde etmek istiyorsanız malzemelerin miktarını eşit oranda arttırabilirsiniz.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="GüLüCüKツ, post: 1034091, member: 124802"] [MEDIA=youtube]2GT7XAVlEoI[/MEDIA] [HEADING=1]Kakaolu Çatlak Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri[/HEADING] [LIST] [*]4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme) [*]1 su bardağı şeker [*]Yarım çay bardağı sıvı yağ [*]2 adet yumurta [*]6 yemek kaşığı un (Tepeleme) [*]1 paket vanilya [*]1 çay kaşığı kabartma tozu [/LIST] Bulamak için; [LIST] [*]Pudra şekeri [/LIST] [HEADING=1]Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı[/HEADING] [LIST=1] [*]Uygun bir kabın içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım. [*]Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım. [*]Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın. [*]Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. [*]Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız. [*]Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim. Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim. [*]Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim. [*]Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir. [*]Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. [/LIST] [HEADING=1]Kakaolu çatlak kurabiye tarifi püf noktaları nelerdir?[/HEADING] [LIST] [*]Bu kurabiyede dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurunu dolapta dinlendirmektir. Kakaolu çatlak kurabiyenin içerisinde tereyağı olmadığı için katı kıvamda bir hamur olmayacaktır. Bu da hamurunuza şekil verirken sizi biraz zorlayacaktır. Bu yüzden vaktiniz yok ise hamurunuzu en az 2 saat vaktiniz varsa 4-5 saat dolapta bekletmelisiniz. [*]Dolaptan aldığınız hamurunuza şekil verirken hızlı davranmalı hamurunuzun yumuşamasına izin vermemelisiniz. [*]Kurabiye hamurunuza fazladan un eklerseniz kurabiyeleriniz bu görüntüye sahip olmayacaktır. Bu yüzden fazladan un eklememeli ve pişireceğiniz fırını önceden ısıtmalısınız. [*]Fırınınızın derecesini ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız. Ancak kurabiyelerinizi fazladan fırında durdurmamalısınız. Fazla fırında duran kurabiyeler sertleşecektir. [*]Kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra yumuşak ve sıcak olacaktır. Bu yüzden hemen tepsiden almamalı, soğumasını beklemelisiniz. [*]Daha fazla kurabiye elde etmek istiyorsanız malzemelerin miktarını eşit oranda arttırabilirsiniz. [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Top