Kahvaltıya Dair Bilimsel Gerçekler

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Obezite ve diyabetik hastalıklara yakalanma riskini azaltır:Harvard Üniversitesi’nin 45-82 yaş aralığındaki 26 bin 902 kişiyle, 16 yıl boyunca yürüttüğü araştırmaya göre, kahvaltısını düzenli olarak yapan bireylerde obezite oranları düşüyor. Araştırmalar düzenli kahvaltı eden kadınların diyabetik hastalıklardan daha çok korunduğu da ortaya koyuyor.
yGYVrjp.jpg


Yeni öğrenilen bilgilerin her zaman taze kalmasını sağlar:
Journal of Adolescent Health adlı sağlık dergisinin 13-20 yaş aralığındaki 319 öğrenci ile yaptığı deneyin sonuçlarına göre, düzenli ve doğru kahvaltı eden kişilerin hafızaları gelişiyor ve etmeyenlere göre daha kuvvetli oluyor.
wLRe6OU.jpg


Enerjinizi gün boyunca korumanıza yardım eder:
International Journal of Food Sciences and Nutrition adlı sağlık dergisinin yaptığı çalışmaya göre ise, kahvaltı öğününü atlamayan kişiler gün boyunca kendilerini daha az yorgun hissediyor.
ByOpoTn.jpg


Ruh halinizi geliştirerek mutlu olmanızı sağlar:
Journal of Physiology dergisinin 144 gönüllüyü tabii tuttuğu sınav sırasında, sınavdan önce kahvaltı yapmış olanların yapmamış olanlara göre daha başarılı, sakin ve mutlu oldukları gözlemlendi. Yani kahvaltı insanın stresli zamanlarının üstesinden kolaylıkla gelebilmesini sağlıyor.
cvCX6nH.jpg


Vücudunuz ihtiyacı olan besinleri depolayabilir:
Nutrition Research and Practice dergisinin yaptığı araştırmaya göre, her gün kahvaltı yapan kişilerin vücudu, kemik sağlığını koruyan kalsiyum ve insanı daha uzun süre tok tutan lif gibi ögeleri daha çok depolayabiliyor.
1h63LY4.jpg


Kilo vermenize yardımcı olur:
Yine Harvard Üniversitesi tarafından 17.000 erkek üzerinde yapılan araştırmada, kahvaltı eden bireylerin daha çabuk kilo verdiği belirlendi. ‘Az ama sık’ kuralının da vurgulanmış olduğu çalışmaya göre, bu sonucu gün içerisinde yenilen yiyecekler de etkiliyor.
vzabtbq.jpg


Konsantrasyonunuzu geliştirir:
Kahvaltının enerji verdiğini ve hafızayı güçlendirdiği biliniyor. Bunu kanıtlayan bir diğer araştırma da Indian Pediatrics’ten. Araştırmaya göre, her gün atlamadan kahvaltı eden ortaokul öğrencileri ara sıra kahvaltı eden öğrencilere oranla daha başarılı oluyorlar ve konulara daha rahat yoğunlaşabiliyorlar.
nmqO1Tc.jpg


Indian Pediatrics’in başka bir araştırmasının sonucuysa şu yönde;
uyku sırasında beynin harcayarak ihtiyaç duyduğu enerji ve glikoz gibi temel kaynaklar gün içinde yapılan kahvaltıdan alınıyor.
 
Top