Kadınları Saldırılardan Korumayı Amaçlayan Cihaz

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Her yıl artan şiddet ve saldırı oranları, cinsel istismar ve cinayet vakaları başta kadınlar olmak üzere insanların hayatını korku içinde geçirmesine sebebiyet veriyor. Hava karardıktan sonra evinize gitmeye korkuyor, dışarı çıktığınızda minibüse binerken tek başınıza kalmamaya özen gösteriyorsanız, yeni bir Indiegogo projesi sizi bir parça daha rahat hissettirebilir.

Sadece Türkiye’de değil dünyanın diğer ülkelerinde de ağırlıklı olarak kadınlara yapılan cinsel ve şiddet içerikli saldırılar artmaya devam ediyor. Bu noktada teknolojiden yararlanmak isteyen ROAR, belki bu alandaki ilk değil ancak başarıya ulaşmış yeni bir alternatif sunuyor. Indiegogo projesi olan Athena isimli küçük bir aletle saldırı anında veya öncesinde tehlike mesajı yollanabiliyor.

Athena oldukça basit çalışma prensipleri üzerine kurulmuş. Yuvarlak ve şık gövdesiyle kolye veya broş olarak takılabilen cihaz, her an yanınızda taşıyabileceğiniz bir “imdat” tuşu. Alarm modu ve Gizli mod olmak üzere iki farklı modu bulunan cihazla ister yüksek sesle alarm çalabiliyor ister saldırgana belli etmeden imdat çağrısında bulunabiliyorsunuz. Kullanıcıların kendilerini tehlikede hissettiğinde ya da saldırı anında üzerinde yer alan tuşa üç saniye basılı tutarak basarak önceden kayıtlı kişilere konum bilgisi ve bir imdat mesajı yolluyor. Aynı zamanda oldukça rahatsız edici ve yüksek bir sesle alarm çalmaya başlıyor. Gizli mod ise tuşa üç kere üst üste basarsanız aktif hale geliyor ve alarm çalmadan aynı işlemleri gerçekleştiriyor.

Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonla ortak çalışan bu cihazın ROAR isimli bir mobil uygulamasıyla mesaj göndermek istediğini kişileri belirliyorsunuz. Android ve iOS uyumluluğu bulunan uygulama ne yazık ki şu an için polisle otomatik olarak iletişime geçemiyor. Cihazın pili yaklaşık 3 aylık kullanım sunuyor ve pil bitmeye yaklaşınca kullanıcılar mobil uygulama üzerinden uyarılabiliyor. Athena su geçirmez değil anca suya dayanıklı olduğu belirtiliyor.

40 bin dolarlık hedefinin çok üstünde bir bağış toplayan Athena’ya 75 dolar ödeyerek sahip olmak mümkün. Ayrıca 100 dolarlık versiyonu satın alırsanız şirket kendiniz için aldığınız Athena’nın yanı sıra ihtiyacı olan bir kadın için Women Against Abuse derneğine bir tane daha yolluyor. Her ne kadar kampanya kadın odaklı olsa da erkeklerin de kendini güvende hissetmek için kullanabileceği
 
Top