Kadınlar Strese Daha Dayanıklı

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Kadınların strese karşı erkeklere oranla daha dayanıklı olduğu, bazı hastalıklara daha az yakalandıkları ve daha uzun ömürlü oldukları belirtildi.

Stresle baş etmek için zaman zaman kas gevşetme ve solunum egzersizlerinin yapılması, kişinin dış ortama olumlu açıdan bakmaya çalışması öneriliyor.

Çalışmanın başarılı olabilmesi için bir miktar stres gerekiyor. Ancak, bunun belli bir düzeyi aşması kişinin dikkat, konsantrasyon ve çalışma isteğini azaltıyor. Herhangi bir olay, kişide strese neden olurken, aynı durum başka kişide etkiye neden olmayabiliyor. Bu durum, karşılaşılan olayın kişi için ne anlam ifade ettiğine bağlı olarak değişiyor.

Olay sırasında kişinin, çevresinde destek alabileceği yakınlarının olması, sosyo-ekonomik durumunun iyi olması ile mutlu bir evliliğinin bulunması, stresle baş etmesinde önemli rol oynuyor. Stresle mücadelede yaş da büyük önem taşıyor. İlerleyen yaş ile birlikte çalışma kapasitesinin düştüğü ve strese toleransın azaldığı belirtiliyor.

Cinsiyetin de strese karşı koymada belirleyici faktörler arasında yer aldığına dikkat çekilen internet sitesinde, “Kadınların erkeklere oranla strese daha dayanıklı oldukları, bunun sonucunda da daha uzun bir ömre sahip olup, bazı hastalıklara daha az yakalanıp, hastalıktan daha çabuk kurtuldukları bilinmektedir” deniliyor.

Stresle baş etmek için zaman zaman kas gevşetme ve solunum egzersizlerinin yapılması, kişinin dış ortama olumlu açıdan bakmaya çalışması öneriliyor​
 
Top