Kadın ve Erkek İsimlerinin Karşı Cinste Yaptığı Çağrışımlar

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bu içerikteki isimlerin ve yaptığı çağrışımların kesinliği yoktur ve tamamen genellemeden ibarettir. Şimdi çıkıp "Benim adım Janset ama taş gibiyim." demenin kimseye bir faydası yok. Eminiz ki hepiniz ateş gibi, su gibisiniz...

1. "Arkadaşlık" çağrıştıran isimler​

Lisede, üniversitede, mahallede duyulduğunda arkadaşlık duygularını kamçılayan, oturup sohbet etme isteği uyandıran, çoğunlukla yaygın isimlerdir bunlar. Ayşegül, Aylin, Aynur, Çiğdem, Bahar, Burcu, Ebru, Demet, Melike, Ezgi, Nihal, Sezin, Sevgi, Serap, Yasemin, Filiz, Tülay, Yağmur, Seda, Esma, Sema, Feride, Canan, Arzu, Buket, Ece, Emel, Fulya, Özlem gibi ve içinde "gül" barındıran Gülcan, Gülsüm, Güler, Gülriz, Gülin, Gülçin, Gülben gibi isimler bu grupta yer alır. Bir Ebru'nun sevgilisi dışında herhangi birine arkadaşlıktan başka bir çağrışım vermesi mümkün değil gibi. (Ebru Şallı hariç, o pilates çağrıştırıyor bariz)

2. "Bu isme sahip kız kesin güzeldir" denen isimler.​

İlk duyulduğunda erkeğin kafasında güzel bir surat, ince bir bel, güzel göğüsler canlandıran isimlerdir. Kız görüldüğünde bu fikirlerde oynama olsa bile ismin çağrışımı kesinlikle "Güzel kız galiba?" şeklindedir. Merve, Ayça, Lâl, Ezgi, İlayda, Melisa, Ilgın, Işıl, İlke, İrem, Simge, Tuğçe, Arya, Çisil, Eylül, İris, Mısra, Beste, Öykü, Beren, Dora, Bihter, Sude, Nil, Ahenk, Sahra, Tara, Masal, Armina, Efsun, Parla, Hera gibi isimler bu grupta yer alır. Derin anlamları olan, yabancı isimmiş gibi duran isimlerdir bunlar.

3. "Ateş gibi yakıyor" denen isimler.​

Erkek zaten çok sık seksi çağrışımlar alan bir cins olduğu için bir kadın isminin onda seksi bir izlenim bırakması pek zor değil. Genellikle bu durum kızın kendisiyle bütünleştiğinde daha yoğun kendini hissettirse de yine de ilk duyulduğunda erkekte seksi bir imajın oluşmasına sebebiyet veren kız isimleri vardır. Bunlar seksi bir kadına ait olmasının yanı sıra vurgusundaki, anlamındaki seksi nitelikler sebebiyle de bu çağrışımı yapabilirler. Banu, Alev, Didem, Dilara, Itır, Ayça, Jale, Pelin, Derin, Buse, Ahu, Kayla, Tuğba, Tuba, Bengü, Rana, Ece, Su, Ada, Irmak, Melis, Gizem, Destina, Tutku, Kumsal, Harika, Yaprak gibi isimler erkeklerde seksi çağrışımlar yaparlar.

4. "Samimi" bulunan isimler​

Belki erkeğin çocukluk arkadaşının belki en sevdiği kuzeninin, belki canının içi teyzesinin adı olduğu için erkekte samimiyet uyandıran, sahibi olduğu kişiye karşı güzel duygular beslemesine sebep olan isimlerdir. Nostaljik ve eski isimler bu gruba dahil isimlerdir. Zehra, Zeynep, Betül, Figen, Emine, Mine, Nur, Açelya, Ahsen, Başak, Begüm, Birsen, Aynur, Biricik, Cansel, Candan, Ceyda, Dilek, Doğa, Fatma, İlknur, İnci, Sevim, Özge, Şule, Yeliz, Cemre, Hazal, Nisan, Ayşen, Burçak, Burçin, Kumru, Duygu, Perihan, Esin, Hülya, Funda, Rüya, Nalan,Suna gibi isimler bu gruba dahildir.

5. Kişiyi uzak durmaya iten isimler.​


Rahatsız edici bir tınısı bulunan, erkekleri kıza yaklaşmaktan alıkoyan, "ulaşılmaz" hissiyatı veren, çoğunlukla çok nadir bulunan, bilinmezliğinden dolayı muamma yaratan isimlerdir. Tümay, Şeniz, Vildan, Yakut, Melda, Yudum, Yosun, Zümra, Pemra, Salkım, Oskay, Rezzan, İmge, Bike, Büyüm, Aşkım, Ahueda, Asena, Ülküm, Feza, Biricik, Deren, Dildar, Feris, Erna, Hilde, Jeyan, Lila, Mebruke, Neşve, Oylum, Tijen, Süsen, Zişan gibi isimler bu gruba dahildir. Şenay, Hande, Gülşen, Arzum gibi isimler de, bu isme sahip ünlüler yüzünden erkekleri uzak durmaya iter.​


6. "Zeki kız" çağrışımlı isimler.​

Okulun çalışkanı, güzel not tutanı, sınıfın birincisi gibi yakıştırmalara mazhar olan kız isimleridir. Okulda hiç tanımadığınız bir erkek sizden not istiyorsa bilin ki isminizi öğrenmiştir. Büşra, Kübra, Ayla, Aycan, Müjde, Müge, Azra, Bennu, Bilge, Aybike, Ceren, Derya, Nesrin, Devin, Dilber, Feyza, Gonca, Işıltı, İpek, İrem, İzel, Meltem, Kıvılcım, Meryem, Nihan, Neşe, Rabia, Öznur, Serpil, Saba, Türkü, Tilbe, Yeşim, Duru gibi isimler kızları zeki gösteren isimlere örnektir.

7. "Ailesi hakkında bilgi veren" isimler.​

Bir ideolojiye, bir amaca uygun olarak konmuş. Ailesinin ve dolayısıyla kızın dünya görüşü hakkında bilgiler veren isimlerdir. Herkesin bildiği Eylem, Devrim, Deniz, Ülkü, Asena, Diren, Ecrin, Mihrimah, Afitap, Çığır, Birikim, Ekin, Emek, Mayıs, Evrim, Hazan, Nazlıcan, Piraye, Halide, Tayyibe, Sare, Sümeyye, Hafsa, Rümeysa, Nisa, Aleyna, İsra, Hayrünnisa gibi isimler kızın dünya görüşü hakkında çağrışımlarda bulunur.

8. "Evlenilecek kız" dedirten isimler.​

Erkeklerde mutlu çağrışımlar yapan, yakın çevresinde mutlu evlilikler yapmış kişilere ait olan, olumlu çağrışımlı isimlerdir. Leyla, Nehir, Gamze, Cansu, Damla, Çağla, Defne, Elif, Aslı, Aslım, Ayşen, Candan, Çiçek, Mutlu, Meral, Nazlı, Reyhan, Selay, Seden, Sezen, Sevinç, Sıla, Seven, Seher, Pınar, Esra, Elçin, Beyza, Çisil, Asuman, İclal, Lale, Kezban, Saadet, Sibel, Şermin, Vesile, Vildan gibi isimler bu grupta yer alır.

9. "Çağrışımsız" isimler​

Yaygın olarak bulunan veya ilk defa rastlanan, anlamı kestirilemeyen, ebeveyn isminden türetilmiş isimler erkekte herhangi bir çağrışımda bulunmaz. Bunlara en güzel örnekler Büge, Rüveyda, Gümüş, Altın, Sonay, Songül, Tansu, Petek, Pırıl, Olcay, Lerzan, Övünç, Gökben, Ceylan, Birim, Cemile, Fidan, Feray, Gün, İlma, Janset, Lamia, Mehtap, Mehveş, Türkan, Yüksel, Zühre, Nilüfer, Pakize, Maide, Mukaddes, İffet, Havva, Kader, Kevser gibi isimlerdir.​


Bu içerik tamamen eğlence amaçlı üretilmiş olduğundan kullanılan görsel ve metinler haber değeri taşımamaktadır.
 
Top