Kadın Neden Aldatılır?

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Amerikada yapılan bir araştırma, erkeğin ihanetinin en belirgin beş nedenini ortaya çıkardı. Bu araştırmaya göre, erkek aldatmamak için her durumda kendine 'geçerli,gerekli ve mantıklı' bir sebep buluyor..

1/Belki kadınlara olan sevgisi bitmiştir. Ayrılmak köktü ve zor bir karardır. BAzı gençler bir zamanlar sevdikleri kızlara olan duygularını kaybettikleri zaman bunu söyleme cesaretini kendilerinde bulamazlar. O zaman da ikinci sevgiye yelken açarlar.

2/Belki sizinle yeterince ilgilenilmiyor. Bazı şeyler alışkanlık haline gelmeye başladığında karşımızdakine ilgi ve özen göstermeye başlarız. Bu da karşımızdakini bizden soğutabilir. Çünkü erkekler sürekli ilgi bekler..

3/Belki kadınlar tarafından daha önce affedildiniz. İhanet mi ettiniz? ve sizi affettimi? KAdınların gösterdiği yüce gönüllülük size cesaret vermiş olabilir.. Erkek 'bir kez affetti, bir daha affeder' diye düşünmeye başladığında ihanetler peşi sıra gelir.

4/Belki sürekli dırdır ediliyor size. Erkekleri hiç dinlemeyip sürekli kendi fikirlerini empoze etmeye çalışıyo olabilir kadınlar. İşte ozaman erkeklerin aklına başka kadınların gelme ihtimali yüksektir..

5/Belki kızlar erkeklere ilgi gösteriyor. Erkekler, kadınlar tarafından beğenilmeye ihtiyaç duyar. Böylece egosu okşanır. Başka kızların kendisini beğenmesi, size ihanet etmesi için yeterli bir sebeptir..
 
Tespitler doğru olabilir.Ancak yapılan araştırmalara göre son yıllarda aldatma işinde kadınların erkekleri yakaladığı ve hatta geçtiği söyleniyor.
Diğer konu başlığımız şu olmalı: Kadınlar neden aldatır?
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
1. ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ

Kültürlü, zeki, başarılı ve güzel kadınların birlikte olduğu erkeklerin bazıları özgüven eksikliği yaşar. Onu mutlu edemeyeceğini, yetersiz kalacağını düşünür. Eşinden daha düşük profilli bir kadınla özgüven eksikliğini gidermeye çalışır. Çünkü ona kendini kanıtlama ihtiyacı yoktur.


2. EŞİNE GÜVEN DUYMAZ

Özgüven eksikliği, kişinin eşine de güvensizlik duymasına neden olur. Başka bir erkeğin eşini etkileyebileceği paranoyasıyla yaşar. Birçoğu “Nasıl olsa o beni aldatacak, bari ondan önce ben aldatayım” düşüncesiyle hareket eder. Genellikle de bu düşüncelerinde yanılırlar.

3. İLGİSİZLİK SANRISI

Mükemmel kadınlar kendilerini geliştirmek için birçok aktivitede bulunur. Ama karşısındaki “Benimle değil hep başka şeylerle uğraşıyor” gibi bir düşünceye kapılırsa, kendisiyle ilgilenecek başkasını bulabilir.

4. ARKADAŞLARIN ETKİSİ

Erkek, aldatmayı alışkanlık haline getirmiş arkadaşlarına kendini kanıtlamak isteyebilir. O gruptan dışlanmamak için onlar gibi davranmaya başlar.

5. DEĞİŞİK ARAYIŞLAR

Seks konusunda eşiyle yapamadıklarının arayışı içinde olan erkek aldatmanın tuzağına düşebilir. Bu tür **** odaklı aldatmalarda erkek, karşısındaki kadına cinsel anlamda kendini kanıtlamak zorunda da değildir.

6. YENİ BİR DENEYİM

Uzun süreli evliliklerin getirdiği tekdüzelikten kurtulma isteği aldatmaya yöneltebilir. Başka bir kadınla vakit geçirmek, hatta evlilikte yaşadığı sorunları anlatmak erkeği geçici olarak rahatlatabilir.

7. ‘HAYIR’ DİYEMEMEK

Bazı erkekler kadınların etkisine çabuk girer. Onların isteklerine ‘hayır’ deme iradesine sahip olmaz. Bu onu aklamaz elbette. Ama ‘hayır’ diyemediği her kadın potansiyel bir partnerdir.

8. TEK GECE YANILGISI

Şartlar oluştuğunda, örneğin bir gezide tanıştığı kadınla yaşayacağı tek gecelik ilişkiyi erkek önemli olarak algılamaz. “Nasılsa bir daha birbirimizi görmeyeceğiz” diyerek fırsatı değerlendirir. Ama bu da bal gibi aldatmadır.

9. BİR TÜRLÜ AYRILAMAMAK

Evliliğinden memnun değil. Ayrılmayı istiyor ama çeşitli sebepler yüzünden (düzenin bozulması, ailesel faktör, çocuklar) buna cesaret edemiyor. Bu durumda o erkek için aldatmak kaçınılmaz hale geliyor.

10. TAMAMEN APTALLIK

Mükemmel bir kadın tarafından seçilmiş erkek, bunun kıymetini bilmediğinde buna ‘aptallık’tan başka bir şey denmez. Hem o kadını üzer hem de başkalarının gıpta ile baktığı evliliğini mahveder.
 
Top