Kadın huzur, erkek macera istiyor

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Kadın huzur, erkekler macera istiyor..

Kadınlar ve erkeklerin yaşam biçimi ve beklentileri farklı.
Bir turizm şirketinin yaptığı anket sonucuna göre kadınlar ve erkeklerin öncelikleri ve beklentileri oldukça farklı olduğu ortaya çıktı.Kadınlar için güvenlik, konfor, alışveriş ön planda, erkekler içinse rahatlık, özgürlük ve macera gibi unsurlar ön plana çıkıyor.

Kadın ve erkeklerin tatil seçimlerini belirleyen önceliklere ilişkin yapılan ankette seyahat eden 6 bin 506 kişinin 2006 - 2011 dönemi arasındaki tercihleri değerlendirildi".

Anket sonuçlarına göre, kadınlar ve erkeklerin tatil seçimlerini belirleyen öncelikler arasında farklılıklar Kadınların huzur istedikleri, erkeklerin ise özgürlük ve macera arayışlar içerisinde olduğu ortaya çıktı..
 

Papatya

V.I.P
V.I.P


Kadınlar ve erkekler arasındaki farklar tatil seçiminde de ortaya çıkıyor.

Bir turizm şirketi tarafından yapılan ankete göre kadınların ve erkeklerin tatil seçimlerini belirleyen öncelikler arasında farklılıklar bulunuyor.

Anket sonuçları, kadınlar için güvenlik, konfor, alışveriş; erkekler için ise rahatlık, özgürlük ve macera gibi unsurların ön planda olduğunu ortaya koyuyor.

Özel bir tur şirketinin Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönem dönem gerçekleştirdikleri anket çalışmalarıyla Türkiye'deki tatil severler arasındaki yeni beklentileri ve tercihleri belirlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Anket sonuçlarında ortaya çıkan beklentileri temel alarak, tur ve organizasyon planlarını revize ettiklerini ya da geliştirdiklerini anlatan Gazel, turizm sektöründeki değişimleri ve müşterilerin ne istediğini bilmeden, gözlem yapmadan hizmet vermenin yanlış bir yöntem olduğunu bildirdi.

Anket sonuçlarına göre, kadınlar ve erkeklerin tatil seçimlerini belirleyen öncelikler arasında farklılıklar olduğunu belirten Gazel, "Ankette, kadınların tatil tercihlerinde önemli olan unsurların güvenlik, konfor, alışveriş, arkadaşlık ve önemsenmek olduğu belirlenirken erkekler tatilde rahatlık, özgürlük, arkadaşlık ve macera istediklerini belirttiler" diye konuştu.

Amaçlarının kadın ve erkeklerin tatil beklentileri arasındaki farkları ortaya koymak olduğunu dile getiren Gazel, hizmetlerini iyileştirmeye olanak sağlayacak çalışmanın Türkiye'deki turizm sektörünün değişen eğilimlerinin ölçülmesine de katkıda bulunacağını ifade etti.

Değişik tatil deyince akla Amazon ormanları geliyor

Gazel, bu yılın eylül ayını kapsayan "Değişik bir tatil yapmayı seçecek olsaydınız aşağıdakilerden hangisini tercih ederdiniz" konulu bir anket yaptıklarını da söyledi.

Ankete katılanların yüzde 30,8'inin Güney Amerika ve Amazon ormanları, yüzde 25,95'inin Uzak Doğu'daki otantik adalar, yüzde 18,78'inin Avrupa'nın fazla bilinmeyen yerleri, yüzde 15,97'sinin Afrika veya Orta Doğu Bölgesi'nde safari yapmak, yüzde 8,71'inin ise Kuzey Kutbu'nu ziyaret etmek istediğini kaydeden Gazel, kişilerin tatil tercihlerini ve seçeneklerini belirlemeye yönelik anket çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

 

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
hep arayış içinde oldukları için anormal bir seçim değil bence:)
o macerayı irdelersek biraz, maceranına hangi türlerden olduğunu görebiliriz ama açmalayım şimdi:)
 
Top