Kabaklı ve domatesli milföy tart tarifi resimli

~meLek~

GalataSaray'ım
JdV9ifx.jpg


4 milföy hamuru1 kabak150 gr rendelenmiş kaşar peyniri150 gr çeri domatesTuzKarabiber1 yumurtaYarım çay bardağı süt1 yemek kaşığı zeytinyağı1~2 dal taze fesleğen
Üzeri için50 gr ufalanmış beyaz peynir

Dört milföy hamurunu kare olacak şekilde yan yana dizin. Üzerine biraz un serpip tart kalıbının büyüklüğüne göre merdane ile çok az açın. Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin. Kabarmaması için çatal yardımıyla delikler açın. Kaşar peynirini üzerine serpin. Uzunlamasına ince dilimlediğiniz kabakları dizin. Yumurta, zeytinyağı ve sütü bir kasede çırpın. Kabakların üzerine dökün. Kiraz domatesleri ikiye bölüp üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerine ufalanmış beyaz peyniri serpip tekrar fırına verin. 2-3 dakika pişirin. Taze fesleğen yapraklarını tartın üzerine serpip servis yapın.
Kabaklı ve domatesli milföy tart artık hazır, afiyet olsun.
 
Top