• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kabaklı & Havuçlu Kepekli Makarna Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P
"Diyet yaparken doymak çok önemli bir noktadır..."

Tokken porsiyon kontrolünü daha rahat yaparız, yemek sonrası atıştırmalara kaçamaklara daha kolay hayır diyebiliriz. Bu nedenle makarnayı ılık ve az pişmiş tüketmenizi tavsiye ederim. Makarna sıcakken doyduğunuzu daha geç anlamanıza neden olur. Ve özellikle şeker problemi yaşayanlar sıcak makarna yediğinde kan şekerleri hızlı şeklide düşebilir. Oysa ılık makarna insülin direncini azaltmada, şeker hastalığında iyi bir yiyecektir...

Makarnayı da kalori bombası yapan bildiğiniz gibi sosudur. Bir anda aldığınız enerjiyi 2-3 katına çıkarabilecek sosa ve makarna miktarına dikkat ettiğinizde makarna zevkle tüketeceğiniz bir diyet yemeği olabilir. 100g makarna yaklaşık 350 kaloridir ve bu miktar hemen hemen 5 dilim ekmeğe eş değerdir. Günlük ekmek tüketiminizi planlayarak makarnayı tüketebilirsiniz.

Aynı miktar makarna yemenize rağmen kullandığınız malzemeler yaptığınız makarnanın kalorisini ve yağını en az 2-4 kat arttırabilir. Kremalı ve tereyağlı soslar yerine domates, peynir, sebze, yoğurt, zeytinyağı ile hazırlanmış soslar her zaman daha sağlıklı olacaktır. Dışarıda kafelerde yenilen makarnalar tahmin ettiğimizden daha kalorili olabilir bu yüzden. Diyet yaparken makarnayı evde yapmak en doğrusu olur.

gXvm05.jpg


Diyette makarna asla yasak olamaz, yeter ki miktarını, yeme zamanını ve yapılışını kontrol edelim.

Yazar: Diyetisyen Beste Alimert

(2 Kişilik)


Malzemeler
1 adet kabak
1 adet havuç
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz

Dereotu
isteğe göre 100 gr mozarella peyniri
200 gr haşlanmış kepekli makarna


Yapılışı
Kabağı yıkayın, tepesini ve sapını kesip varsa bir mandolin yoksa da bir bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde doğrayın.
Havucu soyun, yıkayın ve kabaklarla aynı kalınlıkta doğrayın. 1 diş sarımsağı ince ince kıyın.
2 tatlı kaşığı zeytinyağında bir miktar tuz ekleyerek havuçları soteleyin, yumuşayan havuçlara kabağı ve sarımsağı ekleyerek sotelemeye devam edin. Kabaklar pişince sotelediğiniz sebzeleri ocaktan alın.
Makarnayı haşlayıp süzün ve sotelediğiniz sebzelerle karıştırın.
Dereotunu ince ince kıyın, mozarellaları dereotuna bulayarak ılık makarnaya ekleyin ve servis yapın.


Tarif: Nilay Tulum
 
Top