Japonya İntihar Ormanı Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Japoncadaki adıyla Aokigahara ya da daha çok bilinen adıyla intihar ormanı Japonya’nın Fuji dağında bulunan 35 kilometrekarelik bir ormandır. Ormanın adından da anlaşılacağı üzere son derece ilginç ve gizemli bir itibarı vardır.

Dünya çapında pek çok ülkede ün kazanmış olan ormanı ziyaret eden herkesin intihar ettiğine dair bir inanış vardır.

İtiharı Korkunç Olsa da Orman Bir Doğal Bir Cennet​

Eski dönemlerde Fuji dağının aktif yanardağ olması ve püskürmesinin ardından ortaya çıkmış magma, ormanın büyük bir bölümünün tabanını oluşturan magmatik kayaçları meydana getirmiştir. Bu kayaçların da etkisiyle güzel bir zemin rengi oluşmasına ek olarak yeşil ve sık ağaçlar ormanı son derece güzel yapmaktadır.
Yerel halk ve turistler bölgeye yürüyüş yapmak, Fuji dağının fotoğraflarını çekmek ve doğanın keyfini çıkarmak için gelmektedir. Ormanın için belirli yürüyüş yolları bulunmaktadır.

Ormanın Korkutucu Hikayesi Nereden Geliyor?​

Ormanın intihar edenlerle özdeşleşmesi Kuroi Kaiju isimli romandan sonra başlamıştır. Romandaki iki karakterin bu ormanda intihar etmeleri sonucunda ormanın adı intihar ormanı olarak kalmıştır. Daha sonra ormanda belirli intihar vakaları da görülmüştür.

Ormanın intihar etmeyi düşünenlerle olan ilişkisi bu şekilde başlamıştır ve daha sonra bazı kişiler intihar etmek için ormanı tercih etmişlerdir. Belirli dönemlerde bu intiharlar artsa da son dönemlerde sık sık intihar görülmemektedir ve bu durum daha çok bir efsaneye dönüşmüştür.

İntiharlar Nasıl Gerçekleşti?​

Ormanın intihar etmek için harika bir mekan olarak görülmesinin ardından intihar etmeyi düşünenler ormana gelmeye başladılar. Burada kimleri birkaç gün düşünmek üzere kamp yaptıkları için çadırlar bile görülmektedir. Kişilerin kişisel ihtiyaçları da burada bulunmaktadır.
Bir dönem intiharların popüler hale gelmesinden endişe duyan devlet yönetimi bölgede yaşanan intiharların net sayısını açıklamamaya başlamıştır. Ormanın derinliklerinde gündüz vakti bile ağaçların sıklığı sebebiyle karanlık bölgeler mevcuttur. Bu bölgeler araştırıldığında yıllar öncesinde intihar etmiş insanlara denk gelinmiştir. Bu kişiler genellikle arkalarında sitem dolu notlar ve eşyalar bırakmışlardır.

Ormanın Girişindeki Terk Edilmiş Arabalar​

Ana yollarda ve bölgelerde intihar etmiş insanlara ya da eşyalarına rastlamak çok muhtemel değil. Ormanın daha derinliklerinde ıssız bölgelerde intihar eden kişiler bölgeye gelmek için son kez kullandıkları arabalarını park ettikten sonra bir daha kullanmamışlar. Belirli bölgelerde görülen bu arabaların yıllardır dokunulmadığı ilk görüşte fark ediliyor.
Son yıllarda bu tip intiharlar engellense ve kontrol altına alınsa da geçmişte yaşananların izlerinin silinmesi de uzun zaman isteyen bir süreçtir. Burada bulunan arabalar bile bölgeyi ziyaret edenlerin tedirgin olmasına yetecek kadar gizem içeriyor.
Bazı kişiler ormanların derinliklerini keşfetmek için girilmesi yasak rotalara girmeyi tercih ediyorlar. Bu rotalara girilmesi ormanın çok sık olması ve pek çok yerin birbirine benzemesinden dolayı yasaklanmıştır.
 
Top