Japon balığı

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
J6GkG2R.jpg



Japon balığı, (Carassius auratus ve türleri) sazangiller ailesinden bir balık türü. Çarprazlama yöntemi ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir. Japon balıkları soğuksuda yaşayabilirler. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derecenin üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4.5 kg ağırlığa ulaşabilirler.
Karnı şişince ters yüzen balık çeşitidir. Bu durumda kaynayan suda 3-4 yaprak ıspanağın haşlanıp akvaryuma atılarak tedavi uygulanır.

Gerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üretilmesi mümkündür. Yumurta dökerek ürerler.Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar. Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır. Yumurtlama bittikten sonra eşler hemen başka akvaryuma alınmalıdır . Fakat japon balıkları üreme esnasında suyu bembeyaz yapar. Bu da üremenin gözlenmesi için olumsuz bir yöndür . Tankın dibine misket döşemek yumurtlamadan sonra çiftlerin kendi yumartalarını yememesi için uygulanan bir yöntemdir. Yumurtaların olduğu tanka uygun miktarda metilen mavisi eklenerek, havalandırma sürekli çalıştırılmalı yumurtaların mantarlaşmasına izin verilmemelidir. Çok küçük boyutlarda yumurtadan çıkan yavru balıkları büyütmek özen ve tecrübe ister.
 
Top