• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Izmir Rüzgar Sörfü-izmir'de Nerede Rüzgar Sörfü Yapılır

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Rüzgar Sörfü


Rüzgâr sörfü, hem su sporu ve hem de doğa sporu olarak özgürlük ve macera duygularını fazlasıyla yaşatan ender aktiviteler arasındadır.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde rüzgâr sörfü yapmak için uygun olan pek çok alan vardır. Ancak bunlar arasında dünya çapında en çok bilinen yer Alaçatı'dır ve sörf için çok özel bir koya sahiptir. Bu yüzden en büyük uluslararası rüzgâr sörfü yarışmaları Alaçatı’da organize edilmektedir. Binlerce kişi her yıl, sörf öğrenmekte, yarışmalara katılmakta ve rekreasyonel amaçlı olarak Alaçatı'ya gelmektedirler.

Doğal Alaçatı Limanı sürekli sert esen rüzgara rağmen dalgasız denizi ile dünyada sörf yapmaya en elverişli alanlardan birisi olarak gösterilmektedir. Mayıs-Ekim arasındaki rüzgarlı sezonda dünyanın dört bir yanından gelen sörfçüleri burada görmek mümkündür. Deniz suyunun oldukça sığ olması, rüzgârın Haziran’ın ortalarından Eylül’ün ortalarına kadar kuzeyden, Nisan ve Ekim ayında ise çoğunlukla güneyden eserek dalgalar oluşturması burayı ilginç, güvenli ve özel bir koy yapar. Akıntının da rüzgârlarla aynı yönde olması sörf yapanlara kolaylık sağlamaktadır. Alaçatı kuzey rüzgârlarına sahip bölgeler arasında hiç şüphesiz en güvenilir olanıdır. Bölgenin hâkim rüzgârı kuzey olsa da yıl boyunca Meltem, Lodos, Poyraz ve Gerence rüzgârları da görülür.

Alaçatı, yeni başlayanlar için iyi bir eğitim sahasıdır, burada sörf eğitimi veren okullar mevcuttur. Bu bakımdan da hem amatörlere, hem profesyonellere hitap eden önemli bir sörf merkezidir.
 
Top