• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İzmir Köfte Tarifi

~meLek~

GalataSaray'ım
4 orta boy patates
6 sivri biber
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı
1 su bardağı ayçiçeği yağı (kızartmak için)
1 çay kaşığı tuz
Köfte için
500 gr dana kıyma (az yağlı)
1 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz


Kıymayı yoğuracağınız kaba alın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmekleri ıslatarak içini ufalayın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Kıymalı harcı 18 parçaya ayırarak parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup yıkayın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin. Ayçiçeği yağında 2 yemek kaşığı kadar ayırın ve kalanını tavada kızdırın. önce patatesleri, sonra köfteleri, en son olarak da sivri biberleri hafif pembeleşene kadar kızartın. 2 domatesi yıkayın. Kabuğunu soyup küp halinde doğrayın. Doğradığınız domateslerin bir kısmını fırın kabına yayın. üzerine kızartmış olduğunuz köfte ve patatesleri arzu ettiğiniz biçimde sıralayın. Kalan domatesi de dilimleyip malzemenin üzerine ekleyin. Salçayı da 1 çay bardağı su ile ezip yemeğin üzerine gezdirin. Tavada hafif kızarttığınız sivri biberleri de malzemenin üzerine yerleştirin. Tuz ve tane karabiberi ilave edin. Tereyağını minik parçalar halinde malzemenin üzerine serpiştirin. Kalan ayçiçeği yağından 2 yemek kaşığı yemeğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

İZMİR KÖFTE TARİFİ​

izmir-kofte.jpg


Kofte icin malzemeler:
-500 gram kiyma
-1 yumurta
-1 rendelenmis sogan
-2 dis rendelenmis sarimsak
-1 su bardagi galeta unu
- yarim demet ince kiyilmis maydonoz
-tuz karabiber pulbiber kimyon
Diger malzemeler:
4 patates
2 domates
3-4 biber
Sosu icin:
1 kasik salca
1 su bardagi sicak su
1 cay kasigi tuz
Biraz karabiber
Kofte icin tum malzemeler bir kapta yogurulur ve uzun ince sekil verilir. Patatesler soyulur ve dilimlenir. Kofte ve patates yagda yarim pisirilir. Tam kizartmayin firindada pisecek. Firin tepsisine kofte patates dizilir. Uzerine domates ve biber dilimlenir. Sosu icin siviyag tavaya alinir ve salcada eklenerek salca biraz kavrulur uzerine su , karabiber ve tuz eklenerek karistirilir ve yemegin uzerine gezdirilir. Uzeri aliminyum ile ortulur Yemeginiz 200 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirilir. ( Aliminyum folyo ile yumusayana kadar pisiyor. En son 15 dk uzerinin kizarmasi icin folyoyu cekiyoruz . )
 
Top