İzlediğiniz En Güzel Filmler

_KbraS_

Özel Üye
Özel üye
- Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge) -

65133
Belgesel türünün en iyi örneklerinden biri.
Sizi bilmem ama benim unutulmayanlarım arasına girdi.
İz bırakıyor 9/10


Konusu: Amerika Birleşik Devletleri'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hıristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmektedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir. Bu tavrı hem komutanları, hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır.
ABD Başkanı Harry Truman tarafından Onur Madalyası'na layık görülmüş bir vicdani retçinin öyküsünü sinemaya aktaran Savaş Vadisi filmini Mel Gibson yönetiyor.
 

_KbraS_

Özel Üye
Özel üye
- 2:22 -

222-2017-poster.jpg



İMDB puanı 6.2 civarında olsa da bu tarz gizem filmlerini sevdiğimden beni sıkmadı.
Bence bu puandan fazlasını hakediyor.
izlemek isteyenler için film hala vizyonda. 7.5/10

Konusu: New York'ta bir havaalanında kule kontrolörü olarak çalışan Dylan Branson (Michiel Huisman) bir gün iş esnasında yoğun bir ışık demeti görüp bir anlığına dikkati dağılınca iki uçak çarpışmayla burun buruna gelir, mucize eseri kaza olmaz. Bu olay sonrası Dylan işten ayrılır. O uçaklardan birinde olan Sarah (Teresa Palmer) ile tanışan Dylan, bu sırada çevresinde her gün aynı saatte aynı olayların gerçekleştiğini, olayların hep öğleden sonra 2.22'de cereyan ettiğini fark eder. Normal hayatına dönüp bu zinciri kırmak için gizemi çözmesi gerekmektedir.
 

_KbraS_

Özel Üye
Özel üye
- Müttefik -

062384.jpg


Başroldeki çiftin uyumu filmi uçurmuş.
Marion Cotillard'ın Brad Pitt'e olan aşık kadın bakışı çok tatlıydı.
7.5/10

Konusu: İkinci Dünya Savaşı sırasında kendi ülkeleri hesabına tetikçilik yapan Amerikalı Max Vatan (Brad Pitt) ile Fransız Marianne Beausejour'un (Marion Cotillard) 1942'deki bir görevleri sırasında yolları kesişir. İkisi de Casablanca'daki Nazi Alman elçiyi öldürmek üzere görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında birbirlerine aşık olurlar ve sonrasında evlenirler. Ancak evlenmiş olmalarına rağmen birbirlerinden sakladıkları birçok sır vardır ve bu aralarındaki sevgiyle birlikte hissedilir bir gerilimin de ortaya çıkmasına neden olacaktır.
 

_KbraS_

Özel Üye
Özel üye
- Kapan (Get Out) -

049448.jpg


Filmin türüne korku demişler ama bence değil.
Gerilim daha doğru bir tabir olur.
Filmdeki hizmetçi ve bahçivan karakterlerine gıcık olmuştum.
6.5/10

Konusu: Genç bir siyah olan Chris (Daniel Kaluuya), beya kız arkadaşı Rose'la (Allison Williams) birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyah, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.
 

_KbraS_

Özel Üye
Özel üye
- Parçalanmış (Split) -

390859.jpg


Film gerilim filmi ama son yarım saate kadar gerilemiyorsunuz bir türlü.
24.kişilik ortaya çıktığında film açılıyor.
Başroldeki adamın oyunculuğu muazzam.
7.5/10

Konusu: Güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher (Betty Buckley), Kevin (James McAvoy) adlı hastasının en az 23 farklı kişiliği bünyesinde barındırdığını kanıtlamıştır. Ancak henüz tamamen ortaya çıkmamış son bir kişilik vardır ki, meydana çıktığında diğer kişilikleri süpürecek çok vahşi bir karakterin habercisidir. Bu dizginlemesi zor gücün etkisiyle Kevin, 3 genç kızı kaçırıp yaşadığı yerde alıkoyar. Hırslı ve kararlı Casey'nin (Anya Taylor-Joy) önderliğinde gençler hayatta kalabilmek için, Kevin içindeki şeytani güce tamamen boyun eğmeden önce oradan kaçmak zorundadırlar.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Devlet Sırrı
Devlet Sırrı film


Şu an izliyorum hatta. 3/4 ünü izledim. Youtube'da izlenilebiliyor.

Konusu: Fransa’da terörist grup ve gizli servislerin birbirlerine karşı devam eden acımasız savaşı, radikal karşı ideolojiler adına sürmektedir. Henüz, terörist ve gizli ajanlar hemen hemen aynı hayatları yönetiyor, manipülasyonda aynı yöntemler üzerinden gidiyorlardır.

Devlet Sırrı, Fransız gizli servisi tarafından askere alınan öğrenci Diane ve terörizmin onu kurtuluşa götüreceğine inanan belalı genç Pierre üzerinden onların gizli savaşını ifşa eder.

Diane ve Pierre görevleri için eğitilirken, kaçamayacakları olaylar zincirine takılıp kalırlar. Acaba soylu olarak gördükleri savaşları adına ikisi de fedakarlıkta bulunabilecek midir?
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
12 Yıllık Esaret

Az önce izlemeyi bitirdim arkadaşlar. Özgür bir zencinin kaçırılarak köle yapılmasını anlatan film tam anlamıyla muhteşem bir film. Kesinlikle herkese öneriyorum.


Filmi konunun en sonunda full izleyebilirsiniz. 2 saat 14 dakikalık bir film...

72808


Özet:
12 Yıllık Esaret, özgürlüğünü geri kazanmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur...

İngiliz sinemacı Steve McQueen'in yönetmenliğini ve John Ridley ile birlikte senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender'ın yanı sıra Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti gibi yıldızlar da yer alıyor.

Film fragmanı:
 

cemree

=)=)
V.I.P
Akıl Oyunları (A Beautiful Mind)

Filmi bugün izledim arkadaşlar. Daha önce de ilk 10 dakikasını izleyip yarım bırakmıştım. Ünlü matematikçi John Nash'in yaşamının birebir anlatıldığı film bu türü sevenler için harika bir örnek....

Konu:
Akıl Oyunları, asosyal bir matematikçi olan John Nash'in hayatını konu ediyor. John Forbes Nash azandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir.

Önemli başarılarından uzunca yıllar sonra Nobel Ödülü'ne layık görülen ünlü matematikçi John Nash'in gerçek hayat hikayesine odaklanan 'Akıl Oyunları', iki önemli dalda kazandığı Oscar ödülüyle başarısını kanıtlamıştı...

Akıl oyunları
 
Top