İşte İnsanlığın 7 Gerçeği

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

7 gerçek​

Neler öğrenmiş​

Budist rahipler, artık yetiştiğini düşündükleri bir öğrencilerini, yola çıkmadan önce çağırdılar. başrahip öğrenciye tek bir soru sordu:

* "20 yıldır buradasın, neler öğrendin?"​

"yedi gerçek öğrendim" dedi öğrenci.
* "yirmi yıldır buradasın, sadece yedi gerçek mi öğrendin?"
"evet, yedi gerçek öğrendim..."

* "say" dedi başrahip, "birincisi..."​

"dostluklar ikiye ayrılır: kalıcı dostluklar ve geçici dostluklar. hayatta bir zorluk ortaya çıktığı anda bozulan dostluklar daha çoktur, kalıcı dostluklar çok azdır..."

* "ikincisi" dedi başrahip.​

"insanların çoğunluğu kalplerini ve beyinlerini geçici değerlere ayırmışlar. bu değerler uğruna kendi gerçek niteliklerinden taviz vermekten, kötü şeyler yapmaktan çekinmiyorlar..."

* "üçüncüsü" dedi başrahip.​

"insanlar, amaçlarına ulaşmak için birbirlerini ezmekten çekinmiyorlar. oysa başkasına kötülük yaparak elde edilen her şeyin geldiği gibi ellerinden gideceğini
anlamıyorlar..."

* "dördüncü" dedi başrahip.​

"insanlar gerçekte bir anlamı ve ö
nemi olup olmadığını hiç düşünmedikleri fakat değerli ve anlamlı saydıkları şeyler yüzünden birbirlerine zarar veriyorlar... bu şekilde hayatı birbirlerine zehir etmeye alışmışlar."

* "beşinci" dedi başrahip.​

"herkes yanlışın nedenini, başarısızlığın nedenini başkalarında arıyor."
Kimse, başına ne geldiyse aslında kendi yüzünden geldiğini anlamıyor, kendi suçunu, yanlışını kabul edip düzeltmiyor..."

* "altıncı" dedi başrahip.​

"insanlar helal lokmanın ve bölüşmenin değerini bilmiyor. en lezzetli lokmanın helal lokma olduğunu unutuyorlar. vicdanları ve mideleri arasında kaldıkları zaman midelerini tercih ediyorlar..."

* "yedinci" dedi başrahip.​

"insanlar bir şeye dayanmadan yaşama gücünü bulamıyorlar. bu yüzden çoğu zaman anlamsız şeylere sarılıyor, güveniyorlar. asıl sarılmaları ve güvenmeleri gereken belki de tek duygunun sevgi olduğunu anlamamakta ısrar ediyorlar..."

* "güle güle" dedi başrahip..​

 
Top