Fenerbahçe İşte CAS'ın kararı

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
E617zLT.jpg


CAS, Fenerbahçe kararını verdi...

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS, Fenerbahçe'nin cezaya yaptığı itirazı reddetti.

CAS'tan yapılan açıklamada; gerekçeli kararın en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.
Karar CAS'ın resmi internet sitesinde şöyle açıklandı:

"UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü UEFA kulüp turnuvalarından şike suçlamaları nedeniyle 2 sezon men etmişti. Türk kulübü bu karar üzerine CAS'ta temyize gitti. CAS, tarafların arasındaki anlaşma gereği hızlandırılmış prosedürün uygulanacağı bir takvim belirleyip Türk kulübüyle ilgili UEFA kararını erteledi. Ve CAS'taki temyizin sonucu belli olana kadar bu sezonki Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmasına karar verdi. CAS Genel Merkezi'nde 2 gün süren duruşmalar 21 ve 22 Ağustos 2013 tarihlerinde yapıldı. Bu karar CAS tarafından da onandı. Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kulüp turnuvalarından 2 sezon süre ile men edilmiştir."

Fenerbahçe Kulübü tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:

"UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararın iptaline ilişkin Kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin 28.08.13 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu'nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı tarafımıza bildirilmiştir."
 
Top