İşte bir insanın güvenilir olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek beden dili tüyoları...

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Birine gerçekten güvenebilmenin ne kadar zor olabileceğini hepimiz biliyoruz. İşte bir insanın güvenilir olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek beden dili tüyoları...​

Sözcükleri özenle seçsek de çoğu zaman vücudumuzun kontrolünü bırakırız. Beden dili, karşınızdaki kişi hakkında pek çok ipucu verir. Biz de sizler için birinin güvenilir olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek beden dili tüyolarını araştırdık. Bu bilgilerden sonra yeni tanıştığınız insanlara farklı bir şekilde yaklaşacaksınız! İşte karşınızdaki kişiye güvenip güvenemeyeceğinizi anlamanıza yardımcı olabilecek beden dili işaretleri…

1. Yalan söyleyen kişiler, şüpheli görünmemek için göz temasından kaçınırlar​


Göz temasından kaçınmak, her zaman ortada bir yalan olduğu anlamına gelmez. Ancak konuştuğunuz kişi sürekli olarak gözlerini kaçırıyorsa bu yalan söylediği anlamına gelebilir. Tabii burada dikkat etmeniz gereken nokta yukarı bakıp bakmadıkları. Zira insanlar bir şey hatırlamak için genellikle aşağı bakarlar. Çoğu insan bu tekniği farkındadır. Dolayısıyla gözlerini kaçırmak yerine ovuşturmayı tercih edebilir. Örneğin poker oyuncularının bir çoğu blöf yapmadan önce gözlerini ovuştururlar.

2. Yüzleşmek istemedikleri için telefonlarına odaklanırlar​

Konuşmaya çalıştığınız kişi tüm vaktini telefonuna ayırıyorsa bu yüzleşmekten kaçmaya çalıştığı anlamına gelebilir. Özellikle de sohbet etmek için uygun ortamınız olduğunda. Benzer bir durumda olduğunuzu düşünüyorsanız bu kişilerle yüzleşmeyi deneyebilirsiniz.

3. Konuşurken sizden uzaklaşırlar​


İnsanlar konuşurken vücutlarını da birbirlerine doğru çevirme eğilimindedir. Kollarımız ya da ayaklarımız konuştuğumuz kişiye dönük olur. Eğer konuşmaya çalıştığınız kişi sizden uzaklaşıyorsa bu yalan söylediğinin işareti olabilir. Özellikle yakından tanıdığınız kişilerin sorularınıza cevap verme şeklinde bir değişiklik fark ediyorsanız bu konuyu mutlaka konuşmalısınız. Ek olarak bu uzaklaşma sanal anlamda da gerçekleşebilir. İnsanlar yüzleşmek istemedikleri için aramalarınıza ve çağrılarınıza dönmeyebilirler. Bu durumda yapılacak en iyi şey konuşmayı devam ettirmemektir.

4. Hızlı bir şekilde gözlerini kırparlar​


Göz kırpmak, elbette çok doğal bir davranış. Ancak konuştuğunuz kişi sık sık gözlerini kırpıyorsa size yalan söylüyor olabilir. Dolayısıyla karşınızdaki kişiye güvenip güvenmeyeceğinizi anlamak istiyorsanız gözlerini takip etmeniz gerekir. Normalden daha yavaş göz kırpması da dikkate almanız gereken bir işaret olabilir!

5. Dikkatleri başka bir yere çekmek için bacak bacak üstüne atarlar ya da kollarını kavuştururlar​


Aslında konuşmalarımızın %55’i sözsüzdür. Demek istediklerimizin büyük bir çoğunluğunu beden dilimizle anlatırız. Kolları kavuşturmak, kendini koruma anlamına gelebilir. Bacak bacak üstüne atmanız ise birinden rahatsız olduğunuz anlamına gelir. İnsanlar kimi zaman bu hareketleri dikkatleri başka bir yere çekmek için kullanırlar. İş sözlü iletişime geldiğinde ise kendileri hakkında konuşmaktan kaçınırlar ve sık sık size soru sorarlar.


6. Konuşurken ellerini aşırı derecede kullanırlar​


Konuşurken ellerinizi kullanmak, vurgulamak istediğiniz konularda size yardımcı olur. Tabii doğru ölçüde yaptığınız sürece! 2015 yılında yapılan bir araştırma konuşurken iki elini birden kullanan kişilerin yalan söyleme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Ellerinizi gereğinden fazla kullanmak, inandırıcılığınızı azaltıyor. İdeal olan ellerin genellikle bel hizasında konumlandırılıyor olmasıdır.

7. Konuşma esnasında sık sık sesleri çatlar​


Yalan söyleyen insanlar, konuşurken sık sık yüksek perdelere geçiş yaparlar, yani sesleri tizleşir ya da çatlar. Konuştuğunuz kişinin sesi sık sık çatlıyorsa güvenilir biri olmama ihtimali yüksek!
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
İnsan hep mi olmayanı ister? Gelmeyeceğini bildiğini mi bekler? Keşkelerini önce sıraya dizer, Sonra olmayışlarını mı izler? Bahar da neymiş? Ben zamansız gelen kışlara alışkınım, Ellerim titreye titreye donmaya, Ansızın gelen bir yağmurla ıslanmaya, Hayatı yarım yamalak yaşamaya adanmışım. İşte bir ömür nasıl harcanır? Böyle diye diye, Bitmeyen bir bekleyiş içinde, İnsan kendini hep mi imkansıza yakıştırır?
 
Top