İstanbul Bilişim Dolandırıcılığı

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
İstanbul Bilişim

Kamuoyuna Duyuru
İstanbul Bilişim Dolandırıcılığı
DP-2456378 nolu siparişim 60 gündür gönderilmedi. şikayet var ve Facebook sayfalarını incelediğimde 35, 40 bin mağdur var belki daha fazla. Sakın İstanbul Bilişim İnternet şirketinden bir şey almayın dolandırılmayın.
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Sağolsun dostlarım yarın halledecekler. Yazık bir çok insan mağdur durumda umarım kısa zamanda çözümlenir.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
@Katip sorun düzelir ama biraz zaman alacaktır. Uzun zamandır izlediğim geçmişte alışveriş yaptığım da bir site ancak son yıllarda felaket şekilde üyelerini mağdur etmeye başladı. Bir süre önce el değiştirmişti işler düzeleceğine daha da beter oldu.

Daha çok sistemleri şu şekilde işliyor. Ellerinde olmayan ürünleri varmış gibi piyasanın oldukça altında bir fiyatla "ortalama 15 gün içinde (15 günün ortalaması nasıl oluyorsa artık)" gönderilecektir şeklinde sitelerinde yayınlıyorlar. Süreç dolduğunda ise ürünün bu pandemi sürecinde temin edilemediği şeklinde ifade ile oyalama taktiği başlıyor daha öncede başka bahaneleri vardı).

Para iadesi oluyor ancak bu ayları bulabiliyor. Tabi bu süreçte onbinlerce kişinin toplamda önemli miktarlara ulaşan parası bir şekilde kullanılıyor.

Bir arkadaşımın başına geldi, bir elektrik süpürgesi almıştı. O banka aracılığı ile halletti sorununu. Bankayla bu konu ile ilgili harcama itirazı yapabilirsiniz. Tüketici hakem heyeti de elbette çözüm sağlayabilir ama maalesef süreç çok uzuyor.

Ben de neredeyse her şeyi internetten alıyorum ancak ödemeyi ürün geldikten sonra kullanıcı onayı ile yapan firmalar (n11, hepsiburada, amazon.tr ve bilinen teknoloji firmalarının online siteleri) gibi sitelerden yapıyorum. Umarım sorununuz kısa zamanda çözülür. Şu an şikayetler konusunda istabulbilişim 1. sırada, evkur da sanırım 2. sırada. Bu iki firmadan tüm üyelerimizin uzak durmasını özellikle hatırlatmak isterim.

Siz de başka arkadaşların da mağdur olmaması ve hata yapmamaları için süreci buradan duyurursanız sevinirim.

2. Nisan 2020 tarihinde SDN sahibi'de İstanbulbilişim firması yetkilisi ile bu konuyu görüştü ama karşılıklı nezaket içinde geçen bir görüşme oldu sanırım. Konuyu takip edeceklerini belirtmişti ama sanırım o şekilde kaldı.

Ek...
Konuyla ilgili şimdi biraz daha sağa sola bakarken banka harcama itirazı yöntemiyle sorunu halletmiş bir tüketicinin şu videosuna da rastladım. 6.30' dakiakadan itibaren süreç anlatılmış.
 
Son düzenleme:

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Böyle bir olayada Ben sahit olmustum kiz kardesim yemek kasigi ismarlamis ama marka yalan olmasinda 250.300 tl gibi bir fiyat ödedi ve kasiklar :)) geldi bildigin teneke ve siyah siyah lekeler kasiklar eksik arayinca kimseler o verilen telefona dahi bakan yok nasil müsteri hizmeti ise onuda anlamis degilim acik ve net sadece sahtekarlik (aslinda paran varsa gidecen alican hic resimlere bakip aldanmiyacaksin paran yoksa da olanla idare edecen parayi topluyana kadar
 
Son düzenleme:

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Dostlarım halletti aldığım telefon bir gün sonra gönderildi. Bu şirket bi dünya insanı dolandırarak iflasını verdi. Yazık mağdur insanlara.
 
Top