iştah açıcı şifalı bitkiler karışımları

~meLek~

GalataSaray'ım
Nane suyu içilir ( Nane kurusu çay gibidir )
Zeytin istenilen şekilde tüketilir.
Karabiber , yemeklere ilave edilerek yenilir.
Karanfil , ağızda çiğnenir veya çay gibi içilir.
Havlıcan ağızda çiğnenir veya çay gibi içilir.
Soğan istenilen şekilde tüketilir.
Sirke , salatalarla birklikte tüketilir.
Sarımsak : haif tuza batırılır ve ekmekle yenilir.
Kullanışı : Bu devaların her biri muhtelif vakitlerde yenilir. yahut sirkeleri yapılarak kaşık kaşık içilir.
Ayva suyu , zencefil , beyaz biber , bal yapılışı : Sert maddeler toz gibi , yumşakları lapa gibi yapılır.
Elde edilen bu devalardan macun yapılır.
Kullanışı : Bir iki kaşık yenilir. Bu terkip bulantıyı ortadan kaldırır.
Nane suyu , şeker : Terkip yapılır içilir.
Ekşi nar , nane : Dövülerek suyu çıkarılır , bal veya şeker ilave edilerek içilir.
Mayalı hamur , kekik otu , hardal , nane : karıştırılıp çorba yapılarak içilir.
Andız kökü : kaynatılarak içilirse mide’yi ıslah eder , iştah açıcı bitkidir. Midenin en kıymetli ilacıdır.
Soğan , sarımsak yemelidir. Sirkeli soğanlı salata yapılarak yenilmelidir.
 
Top