Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="~meLek~" data-source="post: 713141" data-attributes="member: 111764"><p>4 adet yumurta </p><p>15 su bardağı toz şeker </p><p>2 su bardağı un </p><p>1 çay bardağı sıvı yağ </p><p>1 paket kabartma tozu </p><p>1 paket vanilya </p><p>1 su bardağı ıspanak(rondodan geçirilmiş çiğ olacak) </p><p>Ara Kreması İçin:</p><p>3 su bardağı süt </p><p>2 yemek kaşığı un(tepeleme) </p><p>2 yemek kaşığı nişasta </p><p>5 yemek kaşığı toz şeker </p><p>1 adet vanilya </p><p>1 yemek kaşığı tereyağı </p><p>Üzeri İçin:</p><p>1 su bardağı süt </p><p>1 adet sade kremşanti </p><p></p><p></p><p>İlk olarak ara kremamızı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağ hariç malzemelerimizi süte ekleyip karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim. koyulaşınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyelim. Yağ eriyince kremayı ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyelim. Kaşıkla özdeşleşmesini sağlayalım. Bir kenarda elediğimiz un kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim. Kaşıkla karıştıralım. ardından 2-3 dk mikserle çırpıp bırakalım. Yuvarlak fırın tepsimizi yağlayalım. Karışımı dökelim. baloncukların çıkması için bir kaç kez tepsiyi hafif kaldırıp tezgah üzerine bırakalım. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. ilk 20-25 dk güzel ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayalım. Pişen keki soğumaya bırakalım. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayalım. Soğuyan keki bir ip ya da bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim. Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından biraz parça ayıralım. Kekin orta kısmına kremayı sürelim. Ardından 2. katı üzerine kapatalım. Üzerini kremşanti ile kaplayalım. ayırdığımız kek parçasını ufalayalım. Kremşanti ile kapladığımız pastamızın üzerine serpelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="~meLek~, post: 713141, member: 111764"] 4 adet yumurta 15 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı ıspanak(rondodan geçirilmiş çiğ olacak) Ara Kreması İçin: 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un(tepeleme) 2 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı toz şeker 1 adet vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı süt 1 adet sade kremşanti İlk olarak ara kremamızı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağ hariç malzemelerimizi süte ekleyip karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim. koyulaşınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyelim. Yağ eriyince kremayı ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyelim. Kaşıkla özdeşleşmesini sağlayalım. Bir kenarda elediğimiz un kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim. Kaşıkla karıştıralım. ardından 2-3 dk mikserle çırpıp bırakalım. Yuvarlak fırın tepsimizi yağlayalım. Karışımı dökelim. baloncukların çıkması için bir kaç kez tepsiyi hafif kaldırıp tezgah üzerine bırakalım. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. ilk 20-25 dk güzel ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayalım. Pişen keki soğumaya bırakalım. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayalım. Soğuyan keki bir ip ya da bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim. Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından biraz parça ayıralım. Kekin orta kısmına kremayı sürelim. Ardından 2. katı üzerine kapatalım. Üzerini kremşanti ile kaplayalım. ayırdığımız kek parçasını ufalayalım. Kremşanti ile kapladığımız pastamızın üzerine serpelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun... [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi
Top