Ispanak borani nasıl yapılır?

Artemis

Özel Üye
Özel üye
74424


Ispanak Borani – Hatay Lezzeti – Kayınvalide Tarifi'nin Malzemeleri
  • 1 Soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kilogram ıspanak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 bardak tuzlu yoğurt
  • Tuz ve pul biber
Ispanak Borani – Hatay Lezzeti – Kayınvalide Tarifi'nin Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp yağda kavuralım.
Ispanağı iyice yıkayıp bir parmak eninde doğrayıp sıcak suda 5 dk haşlayalım.
Haşlanmış nohutu ve ıspanağı tenceremize ekleyelim, üzerini çok az geçecek miktarda su ekleyelim, kaynayınca tuzlu süzme yoğurdumuzu yemeğin suyuyla açarak yemeğimize ekleyelim. Kıvamı hafif koyulaşınca yani kaynadıktan yaklaşık 5dk sonra kapatıp, dinlendirip, sıcak sıcak servis yapalım.
 
Top