Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
İRMİK TATLISI
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="misafir" data-source="post: 15757"><p>İRMİK TATLISI</p><p></p><p>Malzemeler: </p><p></p><p>10 kasik şeker </p><p>9 kaşık irmik </p><p>1 kilo süt </p><p>1 paket kakaolu bisküvi </p><p>yarım su bardağı ceviz içi </p><p>2 adet Muz </p><p>1 kasik tarçin </p><p>Yapilisi: </p><p></p><p>irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş dementir.) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır. </p><p>pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür. </p><p>üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir.( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır) </p><p>Kalan muhallebi üzerine dökülür. </p><p>Kalan bisküviler ya havanda dövülür.Yada rondadan geçirilir. </p><p>Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir. </p><p>Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır. </p><p>Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. </p><p>Afiyet olsun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="misafir, post: 15757"] İRMİK TATLISI Malzemeler: 10 kasik şeker 9 kaşık irmik 1 kilo süt 1 paket kakaolu bisküvi yarım su bardağı ceviz içi 2 adet Muz 1 kasik tarçin Yapilisi: irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş dementir.) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır. pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür. üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir.( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır) Kalan muhallebi üzerine dökülür. Kalan bisküviler ya havanda dövülür.Yada rondadan geçirilir. Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir. Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır. Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
İRMİK TATLISI
Top