İrmik Helvası

  • Konuyu açan misafir
  • Açılış tarihi
M

misafir

Ziyaretçi
İrmik helvası

Malzeme:
1 ölçü erimiş tereyağı (çiçek yağı veya margarin da olabilir)
2 ölçü irmik
2 ölçü şeker
3 ölçü su
100 gr. soyulmuş badem

Yapılışı :
Isıtılmış yağın içine irmik katılır ve devamlı karıştırarak pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Diğer tarafta bir tencerede şeker ile su şeker erinceye kadar kaynatılır. Yavaş yavaş şekerli suyu, sürekli karıştırarak, (uzun saplı tahta kaşık yardımıyla ) kavrulmuş irmiğe katılır. Helva kıvamına geldiği zaman soyulmuş bademler* ilave edilir.

* Bademlerin kabukları kaynar suyun içine atılır, bir süre bekledikten sonra, sudan çıkarılır ve kabukları kolayca soyulur
 

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Malzemeler;

500 gram irmik
1 paket margarin
Dolmalık fıstık
Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
Yarım limon
İrmik helvası tarifiÖnce yağı erit, sonra dolmalık fıstığı ekle. Biraz kavur ve irmiği ekle. İyice kavur, rengi koyulaşana kadar karıştır. Ayrı bir tencerede şerbetini hazırla ve soğumaya bırak. İrmik kavrulduktan sonra şerbeti ekle. Bir kez karıştır, ocağın altını kapat. Demlenmeye bırak. Afiyet olsun.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
İrmik Topları
Malzemeler
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
Hindistan ceviz (2 paket)
Hazırlanışı
Öncelikle sütü tenceremize alıp, üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alıp toz krem şantiyi ilave edelim.
İyice karıştırdıktan sonra soğuyup katılaşması için dinlendirelim. (dilerseniz buzdolabında dinlendirebilirsiniz)
Son olarak irmikten elimizle parçalar alarak yuvarlayıp top haline getirelim. (elimizi çok hafif ıslatabiliriz. ).
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
irmik helvası nasıl yenilir

yapılan irmik büyük bir titizlikle tabağa (salata tabağında olabilir) yerleştirilir

büyük yemek kasiginin ucuyla tabaktan incitmeden kasik dolusu alinir

hepsini ağzının içine alıp önce çene altlarında belirlenen hislenmelerle
bütün ağzın içine yayılan irmiğin o güzel tadını anlamak için
gözler kapatılır ve yavaş yavaş çiğnenip yutulur
:-)) bu kadar kolay herkese kolay gelsin :-))
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
😂herkes yapmasını mı ögrenecek tabiki yemesinide ögrenmeli 😂vallahi çok güldüm süpersin komşum
 
Top