İrlanda Futbolunun Patronu: FIFA, Dava Açmayalım Diye Para Verdi

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı, 2009'da Fransa'ya kaybettikleri maç için dava açılmasın diye FIFA'nın kendilerine 5 milyon Euro bonservis ödediğini itiraf etti.
irlanda-futbolunun-patronu-fifa-dava-acmayalim-7383972_x_4383_o.jpg

FIFA'ya yapılan rüşvet ve yolsuzluk baskının artçı şokları devam ediyor. İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı John Delaney, 2009'da Fransa ile oynadıkları play-off maçındaki skandal golün ardından, FIFA'nın kendilerine 5 milyon Euro ödediğini açıkladı.
Tur atlayanın 2010 Dünya Kupası finalleri bileti alacağı Dünya Kupası play-off ilk maçını Fransa deplasmanda 1-0 kazanırken, 2. maçta İrlanda Cumhuriyeti 1-0 öne geçmişti. Uzatmaya giden maçta bitime 17 dakika kala Fransa, William Gallas'la bir gol bulmuş; ancak asisti yapan Thierry Henry'nin net bir şekilde elle düzelttiği ortaya çıkmıştı. Buna karşın hakemin kararı değişmemiş ve İrlanda Cumhuriyeti uzun süre eleştirilerde bulunmuştu.
FIFA, 5 MİLYON EURO ÖDEME YAPMIŞ
Bu olayın üzerinden 6 yıl geçerken, FIFA'ya baskınla birlikte ilginç bir detay ortaya çıktı. İrlanda Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'nu Başkanı Başkanı John Delaney, olayı mahkemeye götürmemeleri karşılığında FIFA'nın kendilerine 5 milyon Euro ödediğini açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde FIFA başkanlığından istifa eden Sepp Blatter'la konuyla ilgili anlaştıklarını dile getiren Delaney, "O günlerde Blatter'a konuyu götürdüğümüzde bize güldü. Ona şikayetimizi aktardım ve bir anlaşmaya vardık. 5 milyon Euro ödendi, bu İrlanda Futbol Federasyonu için önemli ve iyi bir anlaşmaydı" dedi.
 
Top