Iphone’da Uygulama Simgelerinde Bildirim Simgeleri Nasıl Gizlenir?

Iphone’da bir uygulama gizlenirken, aynı Apple Kimliği ile giriş yapıldığında Iphone’da önceden indirilmiş bir şekilde gözükmesi olanaksızdır. Gizlenen uygulama daha önce indirilen İPhone’dan silinmez. Iphone’da bir uygulama gizlenildiği zaman o uygulamayla ilgili güncelleme bilgileri alınmayacağı gibi uygulama Iphone’nun menüsünde de görülmez. Iphone’da uygulamaları App Store üzerinden de gizleme özelliği vardır.
cep-telefonu.jpg

Iphone’dan App Store uygulamasını açıp ekranın alt tarafında görülen bugün seçeneğine dokunup sağ üst köşede yer alan fotoğrafa dokunulunca ve ardında Satın Alınanlar yazısına dokunulması gerekmektedir. Iphone’da gizlenmek istenilen uygulama seçilip uygulamayı sola kaydırıp gizle yazısına dokunulduğu takdirde uygulama gizlenir. Eğer abone olduğunuz bir uygulamayı gizlemeye çalışırsanız, uygulamayı gizleyebilirsiniz ama abonelikle ilgili bildirim gelmeye devam eder. Iphone’da bir uygulamayı gizlemek demek uygulamadaki aboneliğin iptal olmasını sağlamaz.

Iphone’da Uygulama Simgelerinde Bildirim Simgeleri Gizleme Faydaları Nelerdir?
Iphone’da bulunan uygulamalardan gün içinde bildirim gelmesi telefona ayrılan vaktin uzamasına sebep olur. Uygulamaları silmeden kilit ekranı üzerine bildirim gelmesi engellenebilmektedir. Telefona gelen her bildirimle zamanını telefona yönlendiren bireyler için bu uygulama ilaç niyetindedir. E-posta, mesaj veya arama gibi durumlar dışında kalan uygulamalar arada kendilerini hatırlattıkları için ıphone kullanıcısı ilgisini o yönde toplamaktadır. Bu gibi uygulamaları kaldırmadan bildirimleri durdurmak için iOS ayarlar kısmından uygulamaların bildirimleri kapatılabilir.

Bildirim simgelerinin gizlenmesi ile Iphone kullanıcısı üzerinde uygulamaların yarattığı ”beni kontrol et” baskısı engellenmiş olur. Iphone ana ekranına gelerek ayarlara ve ardından bildirimlere tıklayarak gizlenecek uygulamaların üzerine gelerek ”Bildirimlere İzin Ver” düğmesi ile telefona bildirim gelmesi engellenir. Iphone telefonlarına sahip olan kullanıcıların telefonlarında çok sayıda uygulama vardır. Telefondaki bu uygulamalardan birçoğu internet ile çalışan uygulamalardır. Bu uygulamaların gizlenmesi gereksiz internet kullanımını da önlemiş olur. Tek bir ayarlama ile uygulamaların bildirimleri gizlenebilir iken bildirim ön izlemelerini gizlemek için tek bir ayar yetersiz kalır. Iphone’da önceki sürümünde bildirim ön izlemelerini tek bir ayardan gizleme özelliği mevcut iken bu özellik yeni sürümde bulunmamaktadır.
 
Top