• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

iPhone, Windows PC'ye bağlandığında şarj olmuyor

İPhone piliniz Windows PC'nize bağlıyken şarj olmuyor veya yavaş şarj oluyorsa ya da bir uyarı mesajı görüyorsanız, yapmanız gerekenler
  1. Bir bilgisayarda bir USB 2.0 veya 3.0 bağlantı noktası kullanın
  2. Hasarlı aksesuarları kullanmayın
  3. İPhone'unuzu ve şarj cihazınızı daha serin bir yere taşıyın
  4. USB PowerShare'i etkinleştirin
  5. Kötü veya Hasarlı U2 çipini değiştirin.
Sizin için en iyi yöntemlerden biri işe yaramazsa, aşağıda verilen çözümlerin bir kombinasyonunu deneyin.

iphone-sarj.jpg


1] Bir bilgisayarda USB 2.0 veya 3.0 bağlantı noktası kullanın​


Şarj kablonuzu bir USB 2.0 veya 3.0 uyku modunda olmayan bir bilgisayardaki bağlantı noktası. Klavyenizdeki USB bağlantı noktalarını kullanmayın. Neden? Tüm USB bağlantı noktaları eşit değildir. USB 1 ve 2, USB 3'ten daha yavaş şarj olur. Bu nedenle, iPhone'unuzu şarj kablosunu bağlayarak şarj etmeyi deneyin. USB 3.0 Liman. Cihazınız şarj olurken durum çubuğundaki pil simgesinin yanında bir şimşek işareti veya kilit ekranınızda büyük bir pil simgesi görürsünüz.

2] Hasarlı aksesuarları kullanmayın​

Daima hasarlı aksesuarları kullanmaktan kaçının. Çünkü, bir güç adaptörü üzerindeki bıçak ya da tırnak ya da bir AC güç kablosundaki uç gözle görülür şekilde gevşek, bükülmüş ya da kırılmış ve bir elektrik prizinin içine sıkışmışsa, başarısız şarj sorununa ek olarak güvenlik riski de olabilir.

3] iPhone'unuzu ve şarj cihazınızı daha serin bir yere taşıyın​

Bazı kullanıcılar, iPhone'larının normal şekilde şarj edildiğini ancak% 80 şarj olduğunda anında bağlantısının kesildiğini bildirdi. Bu neden oluyor? İPhone'unuzun şarj olurken biraz ısınması normaldir. Bu olduğunda, iPhone'unuzdaki yazılım, şarjı yüzde 80'in üzerinde sınırlayabilir. Bu, pil ömrünü korumak için yapar. Ancak, sıcaklık düşer düşmez iPhone'unuz yeniden şarj olur. Bu nedenle, mümkünse, iPhone'unuzu ve şarj cihazınızı daha serin bir yere taşımayı deneyin ve konumdaki değişikliğin sorununuzu çözüp çözmediğine bakın.

4] BIOS'ta PowerShare ve USB emülasyonunu etkinleştirin​

Bunu destekleyen sistemlerde PowerShare, sistem kapalıyken (veya bazı modellerde, yalnızca AC'ye bağlı değilken uyurken) USB bağlantı noktalarından şarj etmenize olanak tanır. Bu özellikle ilişkili bir sorun muhtemelen iPhone'unuzun PC'niz veya bir Windows 10 Bilgisayar (Dell) tarafından algılanmasını engelleyebilir. Dolayısıyla, düzeltmek için özelliğe erişmeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. İşte nasıl!
BIOS kurulumuna girmek için,< F2 > sistemi 'Açık' konuma getirdikten sonra klavyedeki tuşuna basın. BIOS ekran kurulumunu görene kadar tuşa basmaya devam etmeniz gerekebilir.
Görüldüğünde, Sistem Kurulumu başlığı altında Yerleşik Aygıtlar'a gidin. Burada, pilin şarjının ne kadarının kullanılabileceğini seçin. Örneğin, USB PowerShare'i% 25'e ayarlarsanız, dizüstü bilgisayarın pili tam kapasitenin% 25'ine ulaşıncaya kadar harici aygıtın şarj olmasına izin verilir.
Burada, sistem BIOS revizyonunuza bağlı olarak ayarlar menüsünün farklılık gösterebileceğini belirtmek önemlidir. Bazı makinelerde PowerShare özelliği ' Bütünleşik cihazlar ', Diğerlerinde' Sistem yapılandırması BIOS ayarları menüsünde. Aşağıdaki iki ekran görüntüsü, farklı menü düzenlerini ve USB PowerShare ayarları seçeneklerinin ifadelerini göstermektedir. USB PowerShare veya USB Yapılandırma seçeneklerini arayın.

Seçeneği Devre Dışı olarak ayarladığınızda, USB PowerShare özelliği kapatılacak ve USB PowerShare bağlantı noktasına takılı cihazlar, sistem düşük güç durumundayken şarj edilmeyecektir. Diğer ayarlardan herhangi birinin seçilmesi özelliği etkinleştirir ve USB PowerShare bağlantı noktasına takılı bir USB aygıtının şarjının sonlandırılacağı sistem pil kapasitesini belirtir.

5] Kötü veya hasarlı U2 çipi​

İPhone, Windows 10 PC'nize hala bağlanamıyorsa, muhtemelen bozuk veya hasarlı bir U2 çipiniz vardır. Farkında değilseniz, U2, USB iletişimi ve şarjdan sorumlu bir denetleyici çipidir. İPhone'unuzu üçüncü taraf bir şarj cihazı veya gücü düzenlemeyen, bunun yerine voltaj ve akımda daha büyük değişkenlere izin veren, U2 IC'ye zarar veren ve görünüşte ölü bir iPhone ile bırakan USB kablosu kullanarak şarj etmek. Bunu düzeltmek için, mikro lehimleme becerileri ve onarılması gereken pahalı araçlar hakkında kapsamlı bilgiye ihtiyacınız olacak. Bu sorunun yaygın bir nedeni, iPhone'unuzu arabanızın çakmağından şarj etmektir. Bu yüzden bu uygulamadan kaçının!
 
Top