Ipek Kirpik Nedir?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
İpek Kirpik Nedir?

Bayanlar kirpikleri zamanla azaldığında genellikle kirpiklerine badem yağı sürme gibi uygulamalarla bunları gürleştirmeye çalışır. Fakat bunu yaparken, bayanlar genellikle düzenli olarak yapmadığından ya da acil bir şekilde kirpiklerin daha gür olmasını istediklerinde ipek kirpik taktırmayı tercih edebilirler. Fakat bu uygulamanın hatalı yapılması, ipek kirpik takılırken kullanılan malzemelerin uygun olmaması ya da bu uygulamayı yapan kişilerin yeterince deneyimli olmaması gibi etkenlerde ortaya zararlı etkileri olacak bir sorun çıkabilir. Enfeksiyon kapılması, kirpiklerin yapışması gibi farklı sorunlar yaşanabilir. Kadınlar bu uygulama sırasında gözlerini ilgilendiren işlem yapılacağından son derece özenli ve dikkatli olmalıdır. Kullanılacak ipek kirpiğin markası bile çok önemlidir. İpek kirpik ve kullanılacak yapıştırıcının zararlı kimyasallarla bir arada tutulmaması gerekir.

Kadının kirpiklerinin durumuna göre belirlenecek olan sayıda kirpik tek tek yerleştirildiği için, çok hassas bir çalışma yapılması gerekir. Tek göz için yapılan işlemin bile yaklaşık bir saati bulacağı göz önüne alınmalıdır. Doğru olarak ve kurallarına uygun şekilde yapıldığında, kirpiklerinizin görünümü sanki hafif rimelli gibi görünecek ve size yumuşak bir bakış sağlayacaktır. Ancak bunların aksi bir durumun olması halinde, bu uygulamayı yaptırdığınıza bile pişman olacak duruma gelebilirsiniz. Yeni takılmış olan kirpiklere üç haftada bir bakım uygulanırsa, yaklaşık altı ay kadar sorunsuz bir şekilde kullanacağınız ipek kirpiklerin sahibi olabilirsiniz.

İpek kirpik takılırken acı hissedilir mi?

Her göz için ayrı ayrı yapılan uygulama sırasında kirpikler teker teker yerleştirilir. Yapılan işlem her göz için ortalama bir saati bulduğu için, gözlerde belli oranda hassasiyet meydana gelir. Eğer uygulamadan sonra kullanılan yapıştırıcı göz kenarlarınıza doğru kaymışsa, hafif bir yanma hissi duyabilirsiniz. Bunların dışında ipek kirpik uygulaması sırasında fazla acı hissetmezsiniz. Ancak ilk gün uygulamadan sonra kirpik diplerinde hafif bir yanma hissinin etkili olmasına hazırlıklı olmalısınız.

İpek kirpikler kişinin kendi kirpiklerine zarar verir mi?

Bu uygulama sırasında takılan kirpikler kişinin kendi kirpiklerinden 1-2 milim daha farklı olacak konumda yerleştirilir. Bu yüzden kendi kirpikleriniz, bu uygulama sonucunda herhangi bir hasar görmemektedir.

İpek kirpikler kullanılırken sorun çıkarır mı?

İpek kirpikleri taktırdıktan sonra makyaj yapmanıza bile gerek kalmaz. Makyaj için sadece göz altları için kullanılacak kapatıcı ve ruj mükemmel bir yüze kavuşmanız için yeterli olur. Makyaj sırasında göz kalemi, eye liner ya da far gibi ürünleri kullanırken, çok iyi düşünmelisiniz. Gözlerinize ipek kirpik takıldıktan sonra, bu tür yağ bazlı temizleyicileri kullanmamanız gerekmektedir. Bu hem kirpiklere zarar verebiliyor, hem de kirpikler için kullanılan yapıştırıcının etkisini azaltıyor.

Yüzünüzü yıkama sırasında da dikkatli olmak zorundasınız. Kirpiklerinize suyun, sabunun ya da jel gibi ürünlerin kesinlikle değdirilmemesi gerekir. Uykuya yattığınız sırada da rahatsızlık duyabilirsiniz. Bu konuda yüzükoyun yatmayı sevenler biraz zorluk çekebilirler. Bunun nedeni yüzükoyun yattığınız zaman kirpikler yastığa değerse, kirpikleriniz kırılma etkisi gösterebilir. Bu yüzden mutlaka sırt üstü uyumaya çalışmalısınız.

Bu kirpikleri çıkartmayı istediğinizde, bunu kesinlikle ipek kirpiği taktırdığınız yere çıkarttırın. Çünkü bunu kendiniz tek başınıza yaparsanız, kendi kirpiklerinizi yolmanız, kırmanız riski yüksek olur. Bu etki kirpiklerin dökülmesine sebep olabilir. Kirpiklerinize gereken bakımı yapmayı ihmal ettiğinizde yani sıkça taramadığınızda yapışmalarına ve kirpiklerin birbirine karışmalarına sebep olabilirsiniz.
 

Top