• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İnternetten yapılan görüşmeler dinleniyor mu

Düş

Özel Üye
Özel üye
İnternetten yapılan görüşmeler dinleniyor mu, linedan yapılan görüşmeler dinleniyor mu, whatsapptan yapılan görüşmeler dinleniyormu?

Sosyal medyada son günlerde tartışılan 'internet konuşmalarının da dinlendiği' yönündeki iddialar büyük tepkiye neden oldu.

Özellikle Twitter’da, yasal dinlemenin merkezi TİB ’in, sabit hatlar ve cep telefonlarından sonra internet üzerinden yapılan telefon görüşmelerini de dinlemeye başladığı iddiaları paylaşılıyor.

Telefonlarının dinlenmesinden endişelenen pek çok vatandaşın internet üzerinden yapılan görüşmelere yönelmesi üzerine, TİB uzmanlarının bir süredir bu görüşmelerin şifresini çözmek için çalıştığı uzun bir süredir konuşuluyordu. Bilindiği gibi Skype, LİNE, Whatsapp, Viber, Coverme gibi çok sayıda uluslararası şirket internet üzerinden telefon görüşmesi ve mesajlaşma hizmeti sunuyor.

LİNE KABUL ETTİ Mİ?

haber01.com'un haberine göre, TİB yetkililerinin, özellikle yasa dışı örgütlerin bu yolla görüşmeye başladığı gerekçesiyle kripto çözümü üzerinde durduğu, bu konuda bir ilk adım olarak LINEisimli şirketle görüşmelerden olumlu netice alındığı ve LINE üzerinden yapılan görüşmeleri çözecek programın TİB tarafından satın alındığı iddiaları sosyal medyada son günlerin en çok tartışılan gündemlerinden birisi oldu.

Paylaşımlarda, LINE firmasının bu hizmeti kullanan telefonların IMEI bilgilerini de TİB’le paylaştığı iddia ediliyor. Böylece, telefon ya da bilgisayarına LINE yüklü olan kullanıcıların kullandığı cep telefon numarası, telefonlarındaki rehber kayıtları ve bilgisayarındaki bilgilerin dahi elde edilebileceği söyleniyor.
 
Top