• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İnsülin direnci nasıl kırılır?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Yağ, kas ve karaciğer dokularında insüline karşı bir duyarsızlık gelişmesi sonucu insüline karşı bir direnç gelişir. Bu durumda tüketilen besinlerle alınan glikoz yani şeker vücudun devamlılığı için gereken enerjiye dönüşemez ve kan şekerinde yükselmeler gözlenir. Kan şekerinde gözlenen bu yükselmeler sonucu pankreas tarafından daha çok insülin üretilir ve kan şekeri daha hızlı yüksek seyretmeye başlar. Bu durumun ilerlemesi ile diyabet, metabolik sendrom, obezite, yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar.
Ailede insülin direncinin olması, ideal kilo aralığının üstünde olmak veya diyabet hastası olmak insülin direncine neden olabilir. Çevresel fakötürler de insülin direncini tetikleyebilmektedir. Düzenli egzersiz yapmıyorsanız, gün içinde aktiflik göstermiyorsanız, Yağlı, şekerli, fast food tarzı bir beslenme rutinine sahipseniz insülin direncinin gelişmesine ve ilerlemesine zemin hazırlıyorsunuz demektir.
Karın ve bel bölgesinde yağlanma, yemeklerden sonra tatlı isteği, yorgunluk, halsizlik gibi belirtileriniz var ise mutlaka bir doktora danışmanızı tavsiye ediyorum.

İnsülin direncini kırmak için egzersiz şart !

Bunun dışında işlenmiş etler, şeker ve yağ yüklü besinler, paketli gıdalar, basit karbonhidratlar yerine; fındık, ceviz, badem, zeytin ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağları, kompleks karbonhidratları, mevsiminde taze meyveleri ve sebzeleri, balık ve yağsız kümes hayvanı etlerini diyette tüketmek insülin regülasyonunuz için oldukça önemlidir.

Beslenmenizi planlarken bir beslenme uzmanından destek almalı ve bu süreci birlikte yönetmenin en doğrusu olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
 
Top