Instagram Hesabını Silme

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Instagram hesabımı silebilmemiz için herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Instagram.com adresine giriş yapıyoruz. Ardından kullanıcı adı ve şifremizle sisteme giriş yapıyoruz. Sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki Instagram hesap silme bağlantısına tıklıyoruz.

Instagram Kalıcı Hesap Silme Linki:
Instagram Geçici Hesap Silme Linki:

Hesap silme bağlantısına tıkladıktan sonra hesabınızı neden sildiğinizi belirtmeniz gereken bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada alttaki ekran görüntüsünde kırmızı okla gösterilen kutucuktan “Çok zamanımı alıyor.” seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Hesap silme nedeninizi girdikten sonra alt kısımda bulunan kısma şifrenizi tekrar girin. Son olarak da sayfanın en alt kısmında bulunan “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” düğmesine tıklayın.

Söz konusu düğmeye tıkladığınızda fotoğraflarınız, yorumlarınız, beğenileriniz, arkadaşlarınız ve diğer tüm verileriniz kalıcı olarak silinecektir ve bir daha kurtarılamayacaktır. Gelecekte başka bir Instagram hesabı açmaya karar verirseniz tekrar aynı kullanıcı adı ile kayıt olamayacağınızı unutmayın.

Bilmeniz Gerekenler
  • Hesabınızı silebilmeniz için hesabınıza giriş yapabiliyor olmalısınız.
  • Hesabınızı sildikten sonra verileriniz kalıcı olarak silinir.
  • Hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra kesinlikle geri getirilemez.
  • Hesabınızı sildikten sonra eski kullanıcı adınızla yeni hesap açamazsınız.
Ekran görüntüsü:
instagram-silme.png
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Her Fırsatta Insagram’a Giriş Yapıyorsanız: Instagram hesap kapatma kararı vermek için kullanıcıların pek çok farklı nedenleri olabiliyor. Bunlarda biri internette çok fazla vakit geçirmenize neden olmasıdır. Özellikle iş mola saatlerinde, akşam eve giderken yolda ve evde her boşlukta eliniz telefona gidiyor ve Instagram hesabınızı kontrol ediyorsanız, bu durumda vaktinizi daha faydalı uğraşlarla geçirmek adına Instagram hesabınızı silmeye karar verebilirsiniz.

Sosyal Hayat İçinde Soyutlaşıyorsanız:.​

Eğer evde ailenizle vakit geçirirken ya da arkadaşlarınızla buluştuğunuzda sohbet etmek yerine telefondan instagram hesabınıza giriş yapıyorsanız. Bu durum da instagram hesap dondurma kararı için oldukça önemli bir durumdur.
İnternette Unutulmayı İstiyorsanız: İnternete teknolojileri hayatımızı kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda hayatımızdaki tüm gelişmelerinde ifşa olduğu, hatta kritik öneme sahip kişiler verilerin bile elden ele dolaşmasına neden olabilmektedir. Eğer bu internet ekosisteminde kendinizi güvende hissetmiyorsanız, Instagram kapatma kararı alarak, unutulma hakkınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Facebook başta olmak üzere, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest ve daha yüzlerce farklı sosyal ağ üzerinden her gün milyarlarca mesaj gönderiliyor, video ve fotoğraf paylaşılıyor. Bu imkanlar, hayatımıza kolaylıklar katıyor gibi görünse de aslında sosyal iletişimi, kültürel yapıyı ve kişiler arasındaki samimiyeti de gün geçtikçe zayıflatıyor.

Instagram Hesabı Geçici Kapatma Nasıl Yapılır?

Hesabınızı tamamen kapatmak geri döndürülemez bir işlemdir. Bu nedenle, pişmanlık yaşamamak için ilk etapta Instagram hesap dondurma işlemini gerçekleştirmeniz daha iyi bir seçenek olabilir.
Hesabınızı tamamen kapatmanız halinde fotoğraflarınız, takipçileriniz gibi verileriniz tamamen silinirken, geçiçi olarak kapatma veya diğer adıyla hesabı dondurma işlemi yaptığınızda verileriniz instagram tarafından arşivlenir. Ancak instagram hesabınız diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez.
Instagram’I dondurmanız halinde yeniden giriş yapmak için en son kullandığınız şifreniz ile oturum açmanız yeterli. Böylece, Instagram hesabınız yeniden açılmış olacak.

 
Top