İnsanoğlu çiğ süt emmiş atasözünün anlami

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

İnsanoğlu çiğ süt emmiş, insanlar her zaman iyi, doğru değildir, soysuzca davranabilir, iyiliğe kötülükle karşılık verebilir” anlamında söylenen bir atasözüdür.​

UC8jerB.jpg

en ufak fırsatta arkandan 40 dalavere cevirir !!!!!

İnsanoğlu Çiğ Süt Emmiş anafikri nedir


İnsanoğlunun her zaman iyi olamayacağı bilinmelidir.


İnsan yavrusu, tıpkı diğer hayvanlarda olduğu gibi annesinden çiğ süt emer. Çiğ süt emen bütün hayvanların vahşi olduğu, insanın da vahşi olabileceği anlatılmak istenmektedir. Oysa insanın bir düşünce yeteneği vardır. Kendisini hayvana benzetmemek için elinden geleni yapar. Ancak öyle zamanlar olur ki kendisini kotnrol edemez, en sevdilkerine bile en büyük kötülüğü yapar. Onu böylesine davranmaya yönelten mutlaka bir neden olur. Bu gibi tutumlara insanı yöneltecek davranışlardan kaçınmalı, sonra da dışımızda oluşan nedenlerle böyle hareket edenlere karşı tedbirli olmalıyız.
 
Son düzenleme:

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Şurası muhakkak ki, insanın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Çoklukla güven de vermez. Hiç umulmadık bir anda nankörlük edip çıkarı için iyilik gördüğü kimseye bile kötülük yapabilir.
Başlangıcından bu yana nankörlük insanoğlunun değişmez bir sıfatı olagelmiştir. Yapılan bir iyiliğe karşı, çokluk kötülükle cevap vermek, insanın atamadığı huylarındandır. Sanki bu, insanda değişmez bir hâldir. Bu bakımdan insanoğlu güvensizdir, ona karşı daima dikkatli olunmalıdır
İnsan, dеğişkеn bir varlıktır. Bu değişim bazen iyiye doğru, bazenԁe kötüye ԁoğru olur. İnsanı süɾekli iyi kılan, kendi nеfsi ilе yaptığı kеsintisiz mücadeledir. İnsan bazen bu mücaԁeleԁe gevşek ԁavranır, kenԁini kötü akıntıya kaptıɾıveɾiɾ. Bundan dolayı insanoğlu hеr zaman iyi değildir. Kimi zaman sütsüzlük ԁamarı tutar, soysuzca davɾanışlaɾda bulunuɾ; iyiliğini gördüğü kimsеyе kötülük yapar.
 
Top