• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İnsani Davranış Biçimleriyle Alakalı Oldukça Şaşırtıcı 17 Psikolojik Gerçek

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
1- 16-26 yaş aralığında kurulan arkadaşlıklarınız daha sağlam ve uzun süreli olur.

2- Yapılan araştırmalarca derin ve kısık sesli erkeklerin daha güven verici ve de agresif görünmemeleri sebebiyle kadınlar tarafında daha çok tercih edildiği saptanmıştır.

3- Her zaman iyi ve yerinde tavsiyeler veren birini tanıyorsanız, o kişinin geçmişini mutlaka sorgulayın. Yüksek bir ihtimalle çok sert ve zorlu bir geçmişe sahip olduğu ortaya çıkacaktır.

4- Baştan savma bir el yazısına sahip birinin zeka seviyesi genellikle yüksektir. Çünkü ne kadar hızlı düşünürlerse, bu yazıya o kadar dağınık bir şekilde yansır.

5- Duygularımız, nasıl iletişim kurduğumuzu ya da ne söylediğimizi etkilemez bunun Tam tersinine karşımızdaki insanla iletişim kurma biçimimiz duygularımızı etkiler. Konuşma yan iletişim biçimimizin ruh halimiz üzerinde doğrudan etkisi vardır.

6- Bir kişinin, restoran, kafe ve benzeri yerlerdeki görevli kişilere davranış biçimini iyi inceleyin. Bu o kişinin karakteri hakkında birçok bilgiye ortaya çıkartır.

7- Güçlü pişmanlık duygusuna sahip ve suçlu hissetme eğilimindeki insanlar, başka insanların duygularını ve düşüncelerini anlamada daha başarılıdırlar.

8- Utangaç insanlar kendilerini hakkında çok az şey söyleyebilirler. Ancak davranışlarıyla başkalarına, onları çok iyi tanıyormuş hissi uyandırma konusunda başarılıdırlar.

9- Kadınlar bedenlerinde erkeklere kıyasla iki kat acı algılama hassasiyetine sahiptirler. Aynı zamanda da daha yüksek acılara erkeklerden daha uzun katlanabilme yetisine sahiptirler.

10- Beyninizin geceleri aşırı düşünmeye maruz kalmasını engelleyemiyorsanız, kalkıp yazmaya çalışın. Bu, düşüncelerinizi organize eder ve zihninize rahatça hakim olmanıza yardımcı olur, böylece uyuyabilirsiniz.

11- İyi geceler ve günaydın mesajları saçma gibi görünsede, beynin mutluluk merkezini aktif hale getirmektedir.

12- Korktuğunuz veya sizi sıkan düşüncelerden kaçmak yerine, kendinizi onları bilerek ve isteyerek düşünmeye zorlarsanız, yavaş yavaş bu düşünceler size rahatsız edici gelmemeye başlar. Buna psikolojide “maruz bırakma terapisi” denir.

13- Herkesi memnun etmeye çalışan insanlar genellikle kendilerini diğer insanlara kıyasla daha yalnız hissederler.

14- Daha çok mutlu hissettiğimiz zamanlar, daha az uykuya ihtiyaç duyarız.

15- Bir insanın elini tuttuğunuzda daha az acı ve endişe hissedersiniz. Bu yüzden doğamız gereği acı çeken birine istemsizce elimizi uzatırız.

16- Zeki insanlar sosyal ortamlarında daha az arkadaşa sahip olma eğilimindedirler. Kişi ne kadar akıllıysa, arkadaş seçimlerinde bir o kadar seçici davranmaktadır.

17- En yakın arkadaşınızla evlenmek, boşanma riskini% 70 azaltır ve ömür boyu devam etmesi daha olasıdır.
 
Top